SEGRE

SUCCESSOS PERSECUCIÓ

Jané: “Som els més interessats a aclarir la fi de l’atracament mortal”

El conseller d’Interior afegeix que “posarem totes les facilitats” i recorda que “hi ha una investigació interna oberta” || Defensa l’actuació policial

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller d’Interior, Jordi Jané, va afirmar ahir que “el departament i els Mossos som els més interessats a aclarir el final de l’atracament mortal. Per aquesta raó col·laborarem amb la Fiscalia i la justícia en tot el que faci falta i posarem totes la facilitats”. Jané va fer aquestes declaracions amb motiu de la visita a Lleida per participar al congrés de Bombers Voluntaris de Catalunya (vegeu el desglossament inferior). El màxim responsable dels Mossos d’Esquadra va recordar que “no només està judicialitzat el cas sinó que també hi ha una investigació interna”.

Assumptes Interns dels Mossos d’Esquadra va obrir una informació reservada i ha pres declaració dels agents que van participar en el succés. Tanmateix, el conseller va trencar una llança a favor dels agents que van participar a l’operatiu i va reiterar que “era una situació d’extrema perillositat de dos persones que acaben de cometre un atracament violent i protagonitzant una fuga en la qual es va posar en perill la vida de diverses persones”. Jané va afirmar dijous que els mossos van actuar en defensa pròpia.

La Fiscalia sol·licitarà una reconstrucció per saber com l’atracador va rebre dos trets per l’esquena

S’ha de recordar que Fiscalia sol·licitarà al jutge una reconstrucció del final de la persecució policial. El jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida ha obert dos causes, una per l’atracament comès a la gasolinera de Balàfia i una altra per la mort d’un dels dos atracadors, que va morir al lloc al rebre dos trets per l’esquena d’un dels mossos d’esquadra que el perseguien.

El Ministeri Públic està encara a l’espera de conèixer els detalls de l’autòpsia i la investigació haurà d’aclarir si es va produir algun tipus de negligència. En aquest tipus de casos, les reconstruccions aporten dades concretes del succés, com el lloc en el qual es trobaven els policies i els delinqüents, la distància a la qual es van produir els trets i on hi havia les armes dels atracadors. Van trobar dos pistoles simulades.

L’altre lladre, que dimecres va ingressar preventivament a la presó després de passar a disposició judicial, va declarar que ni ell ni el seu company portaven armes, ni reals ni simulades. Van atracar la gasolinera amb passamuntanyes i perruques i van agredir l’empleat amb un tornavís.

El conseller d’Interior va ser l’encarregat de clausurar la 22 edició del Congrés de Bombers Voluntaris que es va celebrar a Lleida i que va coincidir amb el 25 aniversari de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca), que compta amb un miler d’associats. Jané va reconèixer que hi ha un dèficit de bombers, una de les principals queixes de l’associació, i va afegir que “falten convocatòries i mitjans”. Va recordar que hi ha una convocatòria amb 350 places però va afegir que “hem de pensar en un model de bomber voluntari que estigui al territori”. Asbovoca es va queixar de falsos empadronaments d’aspirants i Jané es va comprometre “a lluitar per evitar que hi hagi persones que entrin com a voluntaris només a fi d’obtenir punts per després presentar-se a funcionari”.

Per la seua part, el president d’Asbovoca, Josep Maria Alcalà, va assegurar que “el congrés ha de servir per posar en el centre del debat el capital humà. Patim un retard de diversos anys en convocatòries i no hi ha la reposició adequada de personal als parcs”. Creuen que falten aproximadament uns 700 bombers a Catalunya.

La zona continua abalisada una setmana desprésAvui es compleix una setmana del succés i ahir encara estava abalisada la zona de la finca de la Bordeta en la qual va morir l’atracador. Els investigadors van pentinar la zona hores després de l’homicidi i van tornar dilluns per buscar els casquets i altres possibles indicis. Els agents van assegurar que van disparar diversos trets intimidatoris (cap al cel) abans que es produís el fatal desenllaç.

Zona que van abalisar els Mossos d’Esquadra.

Zona que van abalisar els Mossos d’Esquadra.ITMAR FABREGAT

Zona que van abalisar els Mossos d’Esquadra.

Zona que van abalisar els Mossos d’Esquadra.ITMAR FABREGAT

tracking