SEGRE

FESTES

L'Aplec del Caragol vol guanyar qualitat

La festa gastronòmica per antonomàsia de Lleida tanca tres dies de festa amb desenes de milers de visitants i demana a la Paeria millores al recinte

L’Aplec del Caragol vol guanyar qualitat

L’Aplec del Caragol vol guanyar qualitatLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’edició número 38 de l’Aplec del Caragol tanca avui diumenge després de tres dies de festa amb desenes de milers de visitants, milers de menús venuts, hotels plens, poques incidències i ganes de créixer “no en quantitat, sinó en qualitat”, indica el president de la Federació de Colles de l’Aplec del Cargol (Fecoll), Xavi Pérez, per a qui aquest ha estat el seu últim Aplec en el càrrec, que ocupa des de fa 21 anys. “Estem supercontents de l’evolució de la festa. Les penyes són plenes i no caben més (penyistes), i cada vegada hi ha més visitants. A més, ja hem demanat a l’ajuntament de Lleida que millori les infraestructures, com pavimentar tot el recinte. Seria bo per a l’Aplec, però també per a altres esdeveniments com la Fira de Sant Miquel”, argumenta.

Aquest any, l’Aplec ha coincidit amb l’inici del Ramadà, el mes sant dels musulmans, i la Fira els ha llogat per als seus resos el Pavelló 4, situat al costat del recinte on se celebra la festa. El president de la Fecoll afirma que aquesta circumstància no ha provocat cap tipus d’incidència i ha felicitat per això tant penyistes com a musulmans.

El vicepresident, Ferran Perdrix, assenyala que s’han venut 150 packs de visitants que inclouen pernoctació a Lleida, amb la qual cosa diu que l’ocupació hotelera a la ciutat ha fregat el ple el cap de setmana. Apunta que també es van vendre abans de la festa uns 300 packs de dia als què s’han d’afegir entre 1.000 i 1.200 més despatxats directament a Aplec. Així mateix, al restaurant de l’Aplec es van degustar dissabte 1.100 menús de dinar i sopar i que la previsió és arribar a entre 3.000 i 3.500 entre degustacions i menús en tot el cap de setmana. Respecte a la procedència dels visitants, destaca que hi ha hagut un centenar de persones d’origen asiàtic, i també de Noruega, França, Itàlia, Gran Bretanya i Estats Units (entre ells, un d’Hawaii), a més dels visitants 'domèstic', procedents de ciutats catalanes com Barcelona, Tarragona o Manresa i també de la resta de l’Estat, com Saragossa o Logronyo.

Quant a les assistències mèdiques, la Fecoll les xifra en entre 130 i 140 i diu que majoritàriament han estat per qüestions lleus, per exemple per urticàries provocades per picadures de mosquits, talls o lesions per caigudes.

tracking