SEGRE

COMERÇ

Tanca una pastisseria històrica a l'Eix Comercial de Lleida

La pastisseria Torres, amb 164 anys de trajectòria, dirà adéu aquest any || Per la jubilació dels seus propietaris

Pastisseria Torres

Pastisseria TorresÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Eix Comercial de Lleida dirà adéu pròximament a una altra de les seues botigues més històriques, la pastisseria Torres, fundada el 1853, fa cent seixanta-quatre anys. Els actuals propietaris, la cinquena generació i amb més de mig segle al capdavant del local, es jubilen aquest any, tot i que encara no han decidit si el tancament serà a finals de mes o més endavant, cap al setembre.

El local és un dels més antics de l’Eix, al costat de la farmàcia Aragonés i una altra pastisseria, Monrabà

Durant el seu més de segle i mig de funcionament, l’establiment va estar en altres ubicacions, als carrers Carme i Estereries, abans d’establir-se en l’actual, a la cantonada entre la plaça Sant Joan i el carrer Saragossa, als anys seixanta. La pastisseria Torres és una de les botigues més antigues de l’Eix, que en els últims anys ha anat perdent bona part dels comerços tradicionals, davant de la caiguda del consum, l’empenta de les franquícies (que paguen alts preus pel lloguer de locals bons) i la falta de relleu generacional.

Entre les més antigues que segueixen actives hi ha la farmàcia Aragonés de la plaça Paeria, l’origen de la qual es remunta a l’edat mitjana, la pastisseria Monrabà, la llibreria Casas, la joieria Lavaquial i la botiga de música Casa Guarro, totes fundades a la segona meitat del segle XIX.

tracking