SEGRE

EQUIPAMENTS

El Govern destina 5,8 milions a la construcció del col·legi Pinyana

En barracons des que es va crear fa vuit anys, el seu projecte ja ha estat licitat

L’escola Pinyana està ubicada en mòduls des que es va crear.

L’escola Pinyana està ubicada en mòduls des que es va crear.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar aquest dimarts una dotació de 5,8 milions per a l’esperada construcció del col·legi Pinyana de Balàfia, que està ubicat íntegrament en mòduls prefabricats des de la seua creació fa vuit anys, en el curs 2009-2010.

Aquesta actuació forma part d’una sèrie d’obres en vint centres educatius que el Consell de Govern va acordar encarregar a Infraestructures de la Generalitat per un valor global de 99.150.000 euros, entre les quals també figura l’ampliació de l’escola Ramon Faus i Esteve de Guissona, per un import de 900.000 euros.

Partida de 900.000 euros per a l’ampliació de l’escola Ramon Faus i Esteve de Guissona 

Després de la concessió d’aquestes partides, els treballs començaran tan aviat com estigui aprovada la redacció dels projectes. En aquest sentit, tal com va avançar aquest diari, el Govern ja va treure a concurs l’assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic i executiu de l’escola Pinyana, així com la posterior direcció d’obra, per 376.316 euros sense IVA.

El termini de presentació d’ofertes finalitza el pròxim dia 12 i l’obertura de pliques està prevista per als dies 27 de juny i 27 de juliol. Una vegada adjudicat aquest contracte, Ensenyament haurà de licitar la construcció de l’edifici, molt reivindicada per pares, alumnes i professors del centre, així com per l’entitat veïnal del barri.

De fet, la nova escola no només acollirà els estudiants de Pinyana, sinó també els del col·legi Balàfia, l’edifici del qual és antic (aquest any compleix el cinquantè aniversari) i està deteriorat. Les previsions del departament són poder estrenar-lo durant el curs 2019-2020. El curs vinent acabarà sisè de Primària la primera promoció d’alumnes que va estrenar l’escola Pinyana i haurà passat tota l’Educació Infantil i Primària en barracons.

Així mateix, el futur de l’edifici del col·legi Balàfia, una vegada que quedi buit, encara està per determinar. En aquest sentit, l’associació de veïns va proposar la possibilitat de triar els seus nous usos a través d’un procés participatiu.

El pròxim curs 2017-2018, del 12 de setembre al 22 de juny El curs vinent començarà el 12 de setembre a les etapes d’Educació Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i FP de grau mitjà, encara que en les tres últimes etapes es podrà retardar fins al 14, segons determina el calendari escolar publicat aquest dimarts per Ensenyament. La Formació Professional Superior, Educació Especial i els centres de formació d’adults no podran començar més tard del 19. Les classes a les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) s’han d’iniciar com a molt tard el dia 28. Les vacances de Nadal seran del 23 de desembre al 7 de gener del 2018 i les de Setmana Santa, del 24 de març al 2 d’abril. Les classes finalitzaran el 22 de juny. Així mateix, les proves extraordinàries d’ESO i primer de Batxillerat estan programades del 3 al 5 de setembre. A l’FP i a segon de Batxillerat, les proves es faran al juny.

tracking