SEGRE

INVESTIGACIÓ

Detingut un instal·lador de fibra òptica per l'assassinat de la funcionària d'Acadèmia

De 42 anys, casat i amb dos filles, la coneixia a l’haver anat abans al seu pis d’Acadèmia

Amparo Soler.

Amparo Soler.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un instal·lador de fibra òptica de 42 anys, Jordi Lanuza Rubinat, va ser detingut aquest dimecres a la matinada pels Mossos d’Esquadra per l’assassinat, el passat 17 de febrer, d’Amparo Soler, funcionària d’Ensenyament de 61 anys, al pis del carrer Acadèmia on aquesta residia. L’arrestat ha estat un dels sospitosos des de l’inici de la investigació.

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimecres a la matinada un instal·lador de fibra òptica, Jordi L. R., de 42 anys, com a presumpte autor de l’assassinat d’Amparo Soler Betés, la funcionària d’Ensenyament de 61 anys que va ser trobada morta el 17 de febrer a la nit al seu pis del número 12 del carrer Acadèmia.

L’arrestat, casat i amb dos filles, va acudir aquella mateixa setmana a l’habitatge de la dona per portar a terme la instal·lació de la xarxa de fibra òptica, segons van informar fonts properes al cas. Va ser llavors quan haurien intercanviat els seus números de telèfon, pel que sembla, per si la dona tenia algun tipus de problema amb la instal·lació. El detingut treballava per a una empresa subcontractada per Telefónica i el dia del crim no va anar a treballar.

Els Mossos d’Esquadra el vigilaven com a sospitós des de l’inici de la investigació

Tanmateix, els Mossos sí que van poder corroborar que en les hores en les quals es va produir l’assassinat, entre primera hora de la tarda i divendres a la nit, va estar en aquesta zona del carrer Acadèmia gràcies a l’enregistrament de càmeres de seguretat i la geolocalització del seu mòbil. A més, el seu número figurava en el registre de trucades del telèfon de la víctima.

El detingut va ser identificat des del principi de la investigació com un dels principals sospitosos i els Mossos fins i tot van arribar a prendre-li declaració. L’home hauria negat qualsevol tipus de relació amb la dona, més enllà de l’estrictament laboral.

Durant aquests tres mesos i mig, els investigadors han fet un minuciós seguiment de l’home davant de l’elevat nombre d’indicis que l’incriminen. Pel que sembla, l’arrestat també podria tenir un ordinador que pertanyia a la dona. Tanmateix, no ha transcendit el mòbil del crim ni tampoc com es va desencadenar. Podria passar avui o demà a disposició judicial.

les claus

  • Amparo Soler era de Ballobar i feia 40 anys que estava a Ensenyament. Amparo Soler Betés vivia sola i treballava com a administrativa d’Ensenyament a Lleida des de l’any 1977. La víctima, que els seus coneguts van descriure com una dona molt discreta, mantenia vincles amb Ballobar, el seu lloc d’origen, on tenia una casa que volia vendre. També es va especular que, poc abans del crim, havia discutit amb alguns dels pocs veïns amb els quals encara mantenia contacte. Els serveis territorials havien ofert a Amparo Soler ampliar les seues responsabilitats, un ascens que la dona va acceptar aquella mateixa setmana. 
  • Va treballar fins al migdia. Amparo Soler va anar divendres al matí a treballar a Ensenyament. Va sortir al migdia. Va ser l’últim cop que se la va veure amb vida.
  • No va recollir la seua mare. Anava els divendres a la residència Sant Josep per recollir la mare i emportar-se-la a casa per passar el cap de setmana. No s’hi va presentar.
  • La residència dóna l’avís. La direcció del centre va alertar aquella nit. Els Mossos van acudir a les 23.00 h a l’habitatge i van trobar la dona assassinada.

La porta no estava forçada i la víctima va ser apunyalada Els Mossos d’Esquadra van sospitar des del principi que la víctima i l’assassí es coneixien perquè la porta de l’habitatge, a la tercera planta del número 12 del carrer Acadèmia, no estava forçada. Per això creuen que va ser ella mateixa qui va obrir la porta a l’autor del crim. Aquest va ser un dels indicis que van permetre des de l’inici de la investigació estrènyer el setge als possibles sospitosos. La mort va ser molt violenta i la víctima va rebre entre tres i quatre ganivetades al coll, en un atac que va tenir lloc d’improvís, segons van explicar a aquest diari fonts properes al cas. Amb tota probabilitat, la víctima no va poder defensar- se del seu assassí. No presentava marques que pogués haver estat lligada de mans abans de morir. Els investigadors també van demanar a les companyies telefòniques el registre dels números de mòbil que hi havia a la zona en l’interval de temps en què es va produir el crim, entre les 15.00 i les 23.00 hores, quan va ser trobat el cadàver.

Amparo Soler.

Amparo Soler.SEGRE

Amparo Soler.

Amparo Soler.SEGRE

tracking