SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Presó sense fiança per al detingut pel crim d'Acadèmia davant de l'allau d'indicis

L’instal·lador de fibra òptica imputat per l’assassinat es nega a declarar davant del jutge || La investigació revela múltiples contradiccions de l’acusat, a qui assenyalen càmeres de seguretat i restes de sang

Jordi Lanuza Rubinat.

Jordi Lanuza Rubinat.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El titular del Jutjat d’Instrucció 4 de Lleida va decretar ahir presó provisional comunicada i sense fiança per a Jordi Lanuza Rubinat, l’instal·lador de fibra òptica detingut aquesta setmana com a presumpte autor de l’assassinat d’Amparo Soler Betés el passat 17 de febrer al seu habitatge del carrer Acadèmia. Els múltiples indicis en contra seu, així com les nombroses contradiccions de l’acusat, han portat el jutge a prendre la decisió que ingressi a la presó per evitar que destrueixi proves, ja que l’arma del crim encara no s’ha trobat.

Després de passar a disposició judicial, l’acusat es va negar a declarar, encara que va dir que és innocent i no té res a veure amb els fets. Encara està per determinar si el jutge li imputarà un delicte d’assassinat, com demanen l’acusació pública i la particular. De moment, les actuacions llancen una allau d’indicis en contra seu.

Víctima i acusat havien quedat el dia del crim per a una instal·lació tècnica. Es coneixien d’un mes abans

Segons la investigació policial, el detingut va anar a casa de la víctima, situada al número 12 del carrer Acadèmia, el passat 13 de gener per fer-hi una instal·lació de fibra òptica. En aquell moment, l’acusat es va oferir a la víctima per configurar-li l’ordinador que aquesta, funcionària del departament d’Ensenyament, tenia previst comprar. Un mes després, la víctima li va trucar per demanar-li que anés a casa seua a configurar-li el portàtil i van quedar per al dia 17 de febrer, el dia del crim. Les càmeres de seguretat mostren que la víctima va arribar a casa a les 14.16 hores i que només un minut després l’acusat apareixia al portal, malgrat que ell diu que va anar al pis a les 14.30 hores i que, com que ningú li va contestar a l’intèrfon, se’n va anar, va trucar a la víctima des del cotxe i li va dir que no havia pogut localitzar-la.

Tanmateix, un veí assenyala que va veure com l’acusat entrava a l’habitatge de la víctima, per la qual cosa es dedueix que aquesta l’estava esperant, cosa que explicaria que la porta no estigués forçada. Segons l’informe forense, la mort de la funcionària es va produir entre les 14.00 i les 18.00 hores, franja horària en la qual només el sospitós va tenir accés a l’edifici. En total, va estar-hi 34 minuts.

Així mateix, els Mossos d’Esquadra van trobar restes de sang a la jaqueta que l’acusat portava el dia del crim i al seu vehicle.

L’imputat va ser l’únic que va entrar al portal en les hores del crim La interlocutòria del jutge assenyala que la versió que ha donat fins ara l’acusat del dia del crim és falsa. Ell va declarar als Mossos que va arribar al pis a les 14. 30 hores, quan, en realitat, segons les càmeres de seguretat, ho va fer a les 14.17 hores, un minut abans que la víctima, de 61 anys, entrés al seu portal. Una altra contradicció és que l’acusat va anar al lloc amb la furgoneta d’empresa i no amb el cotxe particular, com va declarar. De fet, al primer vehicle és on s’han trobat possibles restes de sang a la porta i al seient del conductor. Un altre indici és que l’acusat va donar als agents una jaqueta que no portava el dia del crim i va dir que se’n va anar de l’habitatge perquè ningú li va contestar al timbre, cosa que desmenteix un veí. Les proves de l’ADN seran la clau.

tracking