SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Uns casquets de bala van portar a la detenció de l'empresari acusat de matar el seu cunyat

Josep Puig-Gros nega davant del jutge haver assassinat Eduard Ardiaca però hi ha múltiples indicis i proves en contra seu || El mòbil de l’homicidi és econòmic pels deutes que arrossegava el detingut

Uns casquets de bala van portar a la detenció de l'empresari acusat de matar el seu cunyat

Uns casquets de bala van portar a la detenció de l'empresari acusat de matar el seu cunyat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El titular del Jutjat d’Instrucció número dos de Lleida en funcions de guàrdia va decretar ahir al migdia presó provisional comunicada i sense fiança per a Josep Puig-Gros Batsi, l’empresari carni de Benavent de Segrià de 47 anys acusat de matar a trets el seu cunyat, Eduard Ardiaca Olalla, de 42 anys, desaparegut dilluns passat i el cadàver del qual es va trobar divendres al matí dins del maleter del seu cotxe al carrer Béjar de Sants, a Barcelona. Puig-Gros va negar davant del jutge, i com ja va fer en seu policial, ser l’autor del crim, com va explicar el seu advocat, Daniel Fernández. Tanmateix, sí que va admetre que dilluns va ser a Barcelona i els Mossos d’Esquadra compten amb múltiples proves i indicis que apunten directament que ell va ser-ne l’autor, segons van informar fonts solvents, i que contradiuen la versió que va oferir l’arrestat davant del magistrat durant l’hora i deu minuts que va estar declarant. Puig-Gros va ser traslladat cap a les 16.00 hores al Centre Penitenciari de Ponent.

El mòbil del crim és econòmic. De fet, aquesta ha estat la principal hipòtesi dels Mossos en la investigació que van obrir dimarts després de rebre la denúncia de la desaparició per part d’Anna Maria Puig-Gros, esposa de la víctima i germana del presumpte autor, i que va provocar que l’endemà mateix arrestessin l’empresari quan va anar a la comissaria per declarar i va acabar sent detingut. Josep Puig-Gros ha acumulat grans deutes, entre els quals un de molt important amb la víctima que, pel que sembla, dilluns va acudir a l’obrador per donar-li un ultimàtum perquè també travessava per una mala situació, segons les mateixes fonts.

L’empresari de Benavent del Segrià només hauria reconegut que dilluns va ser a la capital catalana

Tant l’empresonat com la víctima figuren com a administradors mancomunats de l’empresa familiar, Cansaladeries Puig-Gros. L’empresonat ha estat l’únic i principal sospitós de la desaparició i del crim. Ho demostra el fet que els investigadors ja l’arrestessin a comissaria malgrat que Ardiaca es trobava en parador desconegut.

El crim va tenir lloc a l’obrador de Torre-serona

El crim d’Eduard Ardiaca va tenir lloc a l’obrador que l’empresa té a Torre-serona, segons ha pogut saber aquest diari. Els Mossos van trobar a les instal·lacions casquets de bala durant l’escorcoll que van practicar i que tot fa indicar que corresponen a l’arma amb la qual van disparar a Eduard Ardiaca. Els investigadors creuen que Josep Puig-Gros després de matar el cunyat, va carregar el cos al maleter del seu cotxe i se’l va emportar fins a Barcelona, on el va abandonar aquella mateixa tarda. Al seu torn, investiguen com va tornar a Lleida. La policia també ha sol·licitat el rastreig del telèfon mòbil del detingut per poder corroborar els passos que va seguir. Aquest rastreig permetrà aclarir quan i en quina hora va abandonar el cotxe a Sants.

Els Mossos van trobar casquets de bala en l’escorcoll que van practicar a les instal·lacions

Els investigadors també descarten, de moment, que hi hagués alguna altra persona implicada. Pel que sembla, després de la desaparició de la víctima, que actualment residia a Balàfia però que també va viure a Benavent, diversos testimonis ja van apuntar directament Josep Puig-Gros perquè la relació amb el cunyat no era bona per assumptes econòmics. L’empresa compta amb 23 treballadors i prop d’una desena de botigues, quatre de les quals a la ciutat de Lleida i a Torrefarrera, Rosselló i Alcarràs

Confirmen que el cos trobat al maleter és el de la víctima L’advocat de l’arrestat, Daniel Fernández, va confirmar ahir que el cos que es va trobar al maleter és el d’Eduard Ardiaca. Els Mossos d’Esquadra van trobar un cadàver en avançat estat de descomposició per les altes temperatures dels últims dies. Malgrat tot, des d’un primer moment van detectar que el cos havia rebut diversos trets. El cotxe va ser abandonat el mateix dilluns, ja que al parabrisa hi havia una multa. Els resultats de l’autòpsia, que encara no han transcendit, determinaran quants trets van assestar a la víctima, així com si hi havia altres signes de violència. Els investigadors també analitzaran els enregistraments de les càmeres de seguretat per determinar quina persona va portar el cotxe fins al carrer Béjar de la capital catalana.

la vícTIma

Eduard Ardiaca Alalla. Edat: 42 anys.

Eudard ardiaca va ser vist amb vida per última vegada dilluns cap a les 14.00 hores a albesa. la seua dona, Anna Maria Puiggros, en va denunciar dimarts la desaparició. Ardiaca, que actualment treballava com a tècnic d’una cervesera, anava amb el cotxe que s’acabava de comprar, un Volkswagen golf de color gris amb matrícula 0675-JYP. aquest és el vehicle que va aparèixer ahir al carrer Béjar del barri de Sants de Barcelona. la fortor que desprenia i un líquid que sortia del maleter va provocar que els veïns cridessin al servei de neteja i, aquests, als mossos d’esquadra.

Josep Puig-Gros Batsi, ahir als jutjats de Lleida.

Josep Puig-Gros Batsi, ahir als jutjats de Lleida.ITMAR FABREGAT

Josep Puig-Gros Batsi, ahir als jutjats de Lleida.

Josep Puig-Gros Batsi, ahir als jutjats de Lleida.ITMAR FABREGAT

Josep Puig-Gros Batsi, ahir als jutjats de Lleida.

Josep Puig-Gros Batsi, ahir als jutjats de Lleida.ITMAR FABREGAT

tracking