SEGRE

INVESTIGACIÓ

Puig-Gros va anar a un camp de tir després de la mort a trets del cunyat

Els Mossos creuen que buscava una coartada per al supòsit que li trobessin restes de pólvora a les mans || Sospiten que va utilitzar l’arma d’un familiar

Josep Puig-Gros, dissabte als jutjats de Lleida.

Josep Puig-Gros, dissabte als jutjats de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Josep Puig-Gros, l’empresari carni de Benavent de Segrià de 47 anys acusat de matar a trets el seu cunyat, Eduard Ardiaca Olalla, de 42, hauria utilitzat la pistola d’un familiar i va anar dimarts passat (l’endemà del crim) a un camp de tir per disparar amb les seues armes.

Puig-Gros, que sempre ha negat ser l’autor de l’homicidi, va reconèixer davant del jutge que havia anat al camp de tir, per la qual cosa els investigadors creuen que va buscar una coartada davant de l’elevada probabilitat que li fossin trobades restes de pólvora a les mans després que, segons sospiten els Mossos, matés el seu cunyat.

Pel que fa a l’arma del crim, els Mossos treballen en la hipòtesi que l’empresari no va utilitzar cap de les seues armes, que li han estat requisades, per disparar suposadament al seu cunyat, sinó que ho va fer amb la pistola d’un familiar.

En aquest cas, els investigadors sospiten que podria haver actuat amb premeditació. A l’obrador de Torre-serona, on va tenir lloc el crim, els Mossos van trobar casquets, com va avançar aquest diari diumenge.

Un altre dels indicis per incriminar Josep Puig-Gros és que dilluns a la tarda (a Eduard Ardiaca se’l va veure per última vegada amb vida cap a les 14.00 hores a Albesa) va estar a Barcelona, com ell mateix va confirmar davant del jutjat, al·legant que hi havia anat a fer gestions.

En canvi, els Mossos creuen que dilluns a la tarda, després de matar el cunyat, va carregar el cos al maleter del cotxe i se’l va emportar fins a la capital catalana, on el va abandonar aquella mateixa tarda i no va ser trobat fins divendres.

Per aquesta raó, els investigadors han sol·licitat el rastreig del telèfon de l’empresari carni. El jutjat d’Instrucció número 2 de Lleida s’ha fet càrrec de la investigació, però hi ha la possibilitat que sigui traspassada al jutjat d’Instrucció número 1, que estava de guàrdia dilluns passat, el dia en què es va produir el crim. Eduard Ardiaca va ser assassinat amb diversos impactes de bala.

Un crim que té un mòbil econòmic per deutes L’empresari va ser detingut l’endemà de la desaparició d’Eduard Ardiaca perquè els Mossos van sospitar que hi podia estar al darrere. Va ser arrestat dimecres de la setmana passada (la desaparició es va denunciar dimarts) i, dos dies després (divendres), va aparèixer el cadàver dins del maleter del cotxe del desaparegut en un carrer del barri de Sants de Barcelona. El mòbil del crim seria un important deute econòmic de l’arrestat amb el seu cunyat. Els Mossos d’Esquadra creuen que Ardiaca va anar dilluns a l’obrador per donar-li un ultimàtum per cobrar el deute, ja que també ell travessava una mala situació. Tant l’empresonat, que pel que sembla acumula molts deutes, com la víctima figuren com a administradors mancomunats de Cansaladeries Puig-Gros.

tracking