SEGRE

CRIM

Ardiaca, als seus pròxims, abans de veure Puig-Gros: “Cobraré sí o sí”

Aquesta frase va permetre als Mossos detenir l’empresari carni malgrat que encara no havia aparegut el cadàver || La declaració de l’acusat, plena de contradiccions

Josep Puig-Gros, dissabte als jutjats de Lleida.

Josep Puig-Gros, dissabte als jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van sospitar que la desaparició d’Eduard Ardiaca Olalla, de 42 anys, no va ser voluntària poc després que s’interposés la denúncia a l’interrogar els seus pròxims, que van manifestar que l’últim cop que el van veure els va dir que anava a veure Josep Puig-Gros per “cobrar sí o sí”, segons han explicat a aquest diari fonts judicials.

Per aquesta raó, quan dimecres de la setmana passada l’empresari va ser requerit per declarar a comissaria, els agents el van arrestar malgrat que encara no havia aparegut el cadàver d’Ardiaca (es va trobar al cap de dos dies) i Puig-Gros va negar qualsevol tipus de relació amb la desaparició. Posteriorment, en l’escorcoll de l’obrador de Cansaladeries Puig-Gros de Torre-serona van trobar casquets de bala, un altre dels indicis que incriminen suposadament l’empresari carni de Benavent de Segrià de 47 anys.

El mòbil del crim és econòmic pels deutes que va acumular l’empresonat amb la víctima

Josep Puig-Gros ha acumulat grans deutes, entre els quals un de molt important que seria amb la víctima, i pel que sembla Ardiaca va acudir a l’obrador per donar-li un ultimàtum perquè també travessava una mala situació econòmica.

Val a recordar que l’empresonat i la víctima figuren com a titulars d’empreses familiars. Concretament, Josep Puig-Gros, de Carns Puig-Gros (com a administrador únic) i Eduard Ardiaca, de Cansaladeries Puig-Gros (com a administrador mancomunat). La víctima també era titular d’Arsenardiola (dedicada al sector de la construcció i de la qual era administrador únic) i el detingut, d’Agro-Puig-Gros (soci i administrador únic).

D’altra banda, l’acusat hauria caigut en diverses contradiccions davant del jutge amb una versió poc creïble, segons van apuntar aquest dimarts fonts properes al cas. El cos sense vida de la víctima va ser trobat al maleter del seu cotxe divendres passat en un carrer del barri de Sants a Barcelona i presentava un avançat estat de descomposició.

La prova de parafina dirà si hi ha restes de pólvora La prova de parafina determinarà si l’acusat té restes de pólvora a la roba o a les mans, una possibilitat que, en el supòsit que es confirmi, constituiria un nou indici contra ell. Puig-Gros va acudir al camp de tir a fer pràctiques l’endemà del crim i els Mossos d’Esquadra sospiten que ho va fer per tenir coartada en el supòsit que se li trobin restes de pólvora.  El jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida serà finalment l’encarregat d’investigar el cas, perquè el dia del crim (dilluns de la setmana passada) es trobava de guàrdia. Fins ara aquesta instrucció ha estat portada a terme pel jutjat d’Instrucció número 2 de la ciutat, perquè quan es va trobar el cadàver i quan el detingut va passar a disposició judicial era la sala que estava en funcions de guàrdia.

tracking