SEGRE

TURISME

Rajoy inaugura avui el parador del Roser de Lleida

Un edifici històric que va ser convent, facultat i seu del Morera i s’ha convertit en un hotel de luxe || Diversos col·lectius protestaran per reclamar-ne la preservació com a espai públic

Rajoy inaugura avui dijous el parador del Roser

Rajoy inaugura avui dijous el parador del Roser

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del Govern, Mariano Rajoy, inaugura avui el parador nacional de Lleida, ubicat a l’antic convent del Roser al carrer Cavallers i les obres del qual han costat gairebé tretze milions.

Rajoy recorrerà les dependències de l’equipament i pronunciarà un discurs en el qual es preveu que faci referència al referèndum sobre la independència de Catalunya que la Generalitat preveu per a l’1 d’octubre. L’agenda oficial del president a Catalunya es limita a aquest acte d’inauguració del Roser, programat a les dotze del migdia.

Mitja hora abans, diversos col·lectius han convocat una concentració de protesta a la confluència dels carrers Major i Cavallers per reclamar la preservació del Roser com a espai públic i de memòria historica (l’edifici es considera símbol de l’ocupació de Lleida per les tropes borbòniques el 1707) i també demanen penjar estelades als balcons per rebre Rajoy.

El Roser es va construir com a convent de l’orde dels Dominics i va substituir el que hi havia situat al peu de la Seu Vella, destruït el 1624. Després de la desamortització del segle XIX, va deixar d’estar en mans de l’Església i es va destinar a usos culturals i educatius.

El 2008 va quedar en desús, el 2009 el Consell de Ministres va aprovar licitar les obres per convertir-lo en parador i l’any següent van començar les obres. Avui s’inaugura l’establiment, que crea 28 llocs de treball i disposa de 53 habitacions dobles, encara que no entrarà en servei previsiblement fins al mes de setembre.

les claus

  • Edifici del XVII-XVIII. La construcció del Roser es va iniciar el 1699 i va ser un convent de l’orde dels Dominics. Després de la desamortització del segle XIX, va deixar d’estar en mans de l’Església i va ser Escola Normal, institut de batxillerat, biblioteca i arxiu, facultat de Dret i Lletres, seu del Museu Morera i Escola de Belles Arts.
  • Conversió en parador. El 2008, l’edifici va quedar en desús i el 2009 l’Estat va aprovar licitar les obres per convertir el Roser en un parador nacional de turisme. Els treballs van començar el 2010 i van acabar el novembre del 2016.
  • Gairebé tretze milions. La inversió, entre obres i equipament, ha estat de 12,9 milions. Crea 28 llocs de treball i compta amb 53 habitacions dobles. 

MOMENT TWITTER

L’interior del parador nacional del turisme del Roser.

L’interior del parador nacional del turisme del Roser.LLEONARD DELSHAMS

tracking