SEGRE

URBANISME

Rambla Ferran, amb passeig central fins a l'estació i dos carrils menys de calçada

La Paeria ha reactivat el projecte de remodelació de la rambla Ferran, pendent des de fa anys, i vol treure’l a debat públic aquesta tardor. Preveu reduir el trànsit, eliminant un carril a cada costat del passeig, eixamplar voreres i allargar el passeig central fins a l’estació. També es millorarà la connexió amb el barri d’avinguda del Segre.

Rambla Ferran, amb passeig central fins a l'estació i dos carrils menys de calçada

Rambla Ferran, amb passeig central fins a l'estació i dos carrils menys de calçada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La rambla Ferran serà remodelada per guanyar terreny per als vianants, amb voreres més amples i només quatre carrils per a cotxes (dos a cada costat del passeig), en lloc dels sis actuals. Això suposarà reduir l’espai de circulació i d’aparcament, tot i que encara està per definir com es distribuiran exactament els carrils, va explicar el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa.

A més, es prolongarà la rambla fins a arribar a la plaça Ramon Berenguer IV, de manera que tingui connexió per als vianants amb l’estació de Renfe –mitjançant un pas zebra amb semàfor a Príncep de Viana– i que la zona verda que ara serveix de rotonda pugui aprofitar-se molt més.

L’ajuntament ha reactivat el projecte de remodelació d’aquesta artèria bàsica de la ciutat, pendent des de fa anys, i preveu tenir a punt el disseny a l’octubre, per presentar-lo als veïns a la tardor i recollir aportacions, va afirmar Larrosa, tot i que les obres no tenen encara un calendari fixat i no seran abans del 2018.

La Paeria preveu generar nous espais de plaça, per exemple davant del Morera, per a ús públic

La idea central, va plantejar, és que sigui “un espai molt permeable per als vianants”, tant des del pont Vell i Blondel com des del riu fins al Centre Històric, a través del barri d’avinguda del Segre, que també es millorarà.

Paral·lelament, es planteja generar nous espais que funcionin com a places amb amplis usos cívics, per exemple davant del futur Morera. Per aconseguir-ho, s’aposta per reduir l’intens trànsit que suporta la rambla, però sense una conversió en zona de vianants radical. “

Tenim clar que s’ha de donar un gran protagonisme a l’avinguda del Segre, que s’ha de convertir en una artèria principal, traspassant-li trànsit que ara passa per Ferran perquè la gent pugui envair la rambla”, va assenyalar Larrosa. Per aquesta raó, es reforçarà la seguretat amb més semàfors a l’avinguda del Segre.

retards

Un projecte que s’ha retardat per les retallades pressupostàries

  • La reforma de la rambla Ferran era un dels projectes estrella previstos en el pla de barris de Portal de Magdalena-Noguerola, que es va aprovar el 2009 i que en la seua planificació preveia que la reforma de la rambla i de Francesc Macià costaria 1.350.000 euros i s’executaria durant l’any 2011. La paralització dels plans de barris a causa de les retallades pressupostàries del Govern va fer demorar el projecte. Fa quatre anys, l’ajuntament de Lleida va presentar els resultats del concurs d’idees convocat perquè gabinets d’arquitectes dissenyessin el futur de la rambla i que ha servit de base ara per al proper disseny.

També es reurbanitzaran carrers del barri d’avinguda del Segre La Paeria vol combinar la millora de la rambla Ferran amb actuacions de reurbanització a diversos carrers del barri d’avinguda del Segre, com ara General Brito, Maria Sauret, el carrer del Riu i el passatge Miquel Fargas. D’aquesta manera, pretén potenciar la mobilitat per als vianants en sentit transversal (del riu al Centre Històric) travessant la rambla, per a la qual cosa es potenciaran itineraris verds amb la plantació d’un bon nombre d’arbres en aquests carrers. La millora d’aquesta àrea ja es va iniciar fa uns anys amb actuacions als carrers Comerç, Nord i Vila Antònia, que van ser reurbanitzats, amb calçada i vorera al mateix nivell per facilitar el pas dels vianants i pacificar el trànsit, encara que això va comportar la supressió de nombroses places d’aparcament. No obstant, la paralització del pla de barris de Portal de Magdalena-Noguerola va frenar les actuacions, que haurien d’haver finalitzat l’any 2013. Ara es vol recuperar-les dins d’aquest projecte més ampli de reforma de la rambla Ferran.

Vista panoràmica de la rambla Ferran, que ara és una artèria principal de trànsit, però que està desaprofitada pel que fa a l’ús social.

Vista panoràmica de la rambla Ferran, que ara és una artèria principal de trànsit, però que està desaprofitada pel que fa a l’ús social.LLEONARD DELSHAMS

Vista panoràmica de la rambla Ferran, que ara és una artèria principal de trànsit, però que està desaprofitada pel que fa a l’ús social.

Vista panoràmica de la rambla Ferran, que ara és una artèria principal de trànsit, però que està desaprofitada pel que fa a l’ús social.LLEONARD DELSHAMS

tracking