SEGRE

COMERÇ GRANS SUPERFÍCIES

Conforama, principal rival d'Ikea, obrirà una gran botiga a Lleida

Ja té llicència comercial per a una superfície de venda de 4.400 metres quadrats al costat del McDonald’s || Els promotors del projecte preveuen que obri cap a finals del 2018 i creï uns 200 llocs de treball

La multinacional Conforama, principal rival d'Ikea, obrirà una gran botiga a Copa d'Or

La multinacional Conforama, principal rival d'Ikea, obrirà una gran botiga a Copa d'Or

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Conforama, multinacional francesa de l’equipament de la llar, té previst obrir a finals de l’any vinent un gran establiment de 4.448 metres quadrats a la zona d’expansió de Copa, d’Or, entre Cappont i la Bordeta, al costat del restaurant McDonald’s. Segons ha pogut saber aquest diari, la cadena de distribució ja disposa de la llicència comercial de la Generalitat. L’empresa promotora del projecte i propietària dels terrenys ha iniciat els treballs amb el desbrossament i excavació del solar, i espera el permís municipal per edificar els fonaments i el pàrquing subterrani mentre completa la tramitació de la llicència per a l’edifici. Un portaveu de la firma va destacar que aquest establiment generarà uns 200 llocs de treball, entre els treballadors encarregats d’atendre el públic i els de logística i de transport i instal·lació de mobles i altres articles com electrodomèstics. Conforama està considerada la principal rival a nivell mundial d’Ikea.

El responsable de la promotora va remarcar que el projecte s’ajusta totalment a la normativa urbanística, per la qual cosa no preveu que hi hagi cap trava per part de l’ajuntament. Així, va indicar que han acordat amb els tècnics municipals modificar el projecte inicial de l’immoble (vegeu la imatge superior) per millorar l’estètica de les façanes. També va assenyalar que el pla inclou la plantació de 52 arbres al voltant de l’establiment, així com una àmplia zona verda amb arbustos al costat de l’aparcament i una coberta vegetal a la façana de l’edifici que dóna a una zona residencial, amb la finalitat de garantir tant la sostenibilitat com la integració en l’entorn. No obstant, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va assenyalar que no té constància de la llicència comercial i va assegurar que l’edifici “no compleix les condicions per al seu encaix en un àmbit urbà residencial”.

Ocuparà el solar on estava previst un multicines, descartat per qüestions urbanístiques

Conforama ja va iniciar tràmits per obtenir la llicència comercial a començaments del 2016. Llavors no va acabar completant els tràmits i la firma propietària del solar va obrir converses amb altres operadors per instal·lar un complex de lleure amb multicines.

Tanmateix, fa uns mesos aquesta alternativa va quedar descartada per la impossibilitat d’adaptar-la als paràmetres urbanístics a què està subjecta la parcel·la i Conforama va reactivar el seu projecte.

Aquest solar és contigu per la part posterior amb el que té previst acollir un gran establiment del gegant del bricolatge Leroy Merlin. La Paeria també s’oposa a la seua instal·lació.

251698_1.jpg

251698_1.jpgSEGRE

tracking