SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Demanen presó per a un acusat de violar reiteradament la seua filla de 12 anys aprofitant que la mare marxava a treballar

Un veí de Lleida hauria abusat de la nena de forma reiterada aprofitant que la mare estava treballant || La vista oral se celebrarà avui a l’Audiència

Imatge dels jutjats de Lleida.

Imatge dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida jutjarà aquest matí un veí de la capital de 40 anys acusat d’agredir sexualment la seua filla de tan sols 12. La Fiscalia demana que se li imposi una condemna d’onze anys de presó com a autor d’un delicte continuat d’abusos sexuals a menors d’edat. Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, l’acusat, aprofitant que la mare treballava i ell es trobava tot sol amb la filla, va abusar sexualment d’ella en diverses ocasions i que van incloure accés carnal.

Els tocaments haurien tingut lloc entre el juliol del 2015 i l’agost del 2016, quan la nena tenia entre 12 i 13 anys, i l’agost del 2016. L’home es trobava sense feina i els fets haurien tingut lloc al domicili de la família. L’home va ser detingut pels Mossos d’Esquadra després de ser descobert.

El Ministeri Públic sol·licita una ordre d’allunyament i que indemnitzi la filla pels danys morals

Pel que sembla, en seu policial hauria confessat els fets, segons van afirmar ahir fonts coneixedores del cas. A més de la pena de presó, la Fiscalia també sol·licita que se li imposi una ordre d’allunyament i de prohibició de comunicar-se per qualsevol mitjà amb la filla i que la indemnitzi pels danys morals que li ha ocasionat.

El judici podria ser per conformitat ja que les parts haurien assolit un acord, segons van indicar les mateixes fonts. Això suposaria que la condemna fos inferior als onze anys de presó que inicialment sol·licita el Ministeri Públic ja que, com preveu el Codi Penal, s’aplicaria l’atenuant de confessió, segons van indicar aquestes mateixes fonts.

Aquest serà el primer judici per abusos sexuals que hi ha aquest any a l’Audiència de Lleida. L’últim de l’any passat, que s’havia de celebrar el 18 de desembre, es va suspendre perquè l’acusat, un veí de Lleida de 89 anys, va morir dos setmanes abans.

Se li imputaven abusos a les seues dos nétes i la Fiscalia sol·licitava una condemna de sis anys de presó per dos delictes continuats d’abusos sexuals (tres anys per cada víctima).

El TS va condemnar el 2017 dos pares lleidatans per aquest motiu Dos homes lleidatans van ser condemnats l’any passat pel Tribunal Suprem per abusos a les filles. A mitjans de l’any passat, el Suprem va confirmar la condemna de nou anys de presó dictada per l’Audiència de Lleida per a un veí de Vielha de 40 anys que va abusar sexualment de la seua filla de 12. El testimoni de la menor, que durant el judici va relatar els tres episodis de tocaments als quals l’havia sotmès el pare després d’arribar ella de passar uns dies amb els seus avis a França l’agost del 2014, va ser clau per condemnar-lo. Per la seua part, un veí de Juneda de 53 anys va ser condemnat a cinc anys de presó per abusos a la seua filla de 9. La Fiscalia sol·licitava una condemna de dotze anys de presó però el tribunal la va reduir a cinc a l’aplicar-li un semieximent d’alcoholisme.

tracking