SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Busquen un piròman per tres focs de contenidor seguits a Lleida

Ahir a la matinada, i en només 45 minuts

Imatge d’una illa de contenidors a Balàfia.

Imatge d’una illa de contenidors a Balàfia.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana va buscar durant la matinada d’ahir un presumpte piròman que poc abans hauria incendiat fins a quatre contenidors en tres incendis declarats al barri de Balàfia en poc més de quaranta-cinc minuts. Segons van informar els Bombers, el primer avís el van rebre a les 23.19 hores per un foc al carrer Vic. Fins al lloc es va desplaçar una dotació que en pocs minuts va sufocar les flames abans que afectessin més mobiliari urbà o vehicles. Tanmateix, només mitja hora després, a les 23.51 hores, van ser alertats que cremaven dos contenidors més a l’avinguda de Balàfia, en un punt molt proper al lloc del primer dels incendis. Només un quart d’hora després, quan passaven pocs minuts de la mitjanit, es va produir el tercer dels focs, en aquesta ocasió al carrer Penedès.

Després de tenir coneixement dels fets, la Guàrdia Urbana va engegar un dispositiu de recerca al sospitar que els incendis, per la seua proximitat i pel curt espai de temps en què es van produir, podrien haver estat provocats. Diverses patrulles es van desplaçar fins a la zona, però l’absència de testimonis va fer que els agents no poguessin dur a terme cap detenció. No obstant, la investigació continua oberta.

Van cremar quatre contenidors situats als carrers Vic i Penedès i a l’avinguda Balàfia

En cas de confirmar-se les sospites, aquesta no seria la primera vegada que es produeixen incendis provocats a la ciutat. Fa dos anys la Guàrdia Urbana va detenir un veí de Lleida de trenta-sis anys per calar foc a diversos contenidors en tot just una hora a la Zona Alta.

Un altre cas va ser el d’un exempleat d’Ilnet que va ser condemnat a pagar més de 6.000 euros de multa pels danys causats a l’incendiar tres contenidors.

tracking