SEGRE

SUCCESSOS INCIDENT

Denuncia una agressió a la plaça Ricard Viñes per portar un llaç groc

Diu que el van atacar al crit de “Viva España” i els metges li han hagut d’aplicar vuit punts a una orella || L’agressor anava amb un grup que arrancava cartells

Josep Aldabó, ahir a Ricard Viñes mostrant l’informe de lesions.

Josep Aldabó, ahir a Ricard Viñes mostrant l’informe de lesions.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Josep Aldabó, un veí de Lleida de 65 anys, va haver de ser atès ahir a l’Arnau de Vilanova al ser agredit a la plaça Ricard Viñes suposadament per un jove que prèviament li havia llançat crits de “Viva España”. L’home, que creu que l’agressió es va deure al llaç groc que portava a la solapa, va haver de rebre vuit punts de sutura a l’orella. Segons va explicar la víctima a aquest diari, va succeir poc després de les 7.00 hores quan es dirigia des del Santa Maria, on s’havia sotmès a una prova, fins a casa seua, a Bisbe Ruano. «Al passar per la plaça, un grup de vuit joves que estaven arrancant cartells de discoteques van començar a cridar “Viva España”. Crec que va ser pel llaç groc que porto. Jo no tinc cap problema amb Espanya, així que els vaig contestar el que ells volien, “Viva España”, perquè em deixessin tranquil», recordava Aldabó.

Tanmateix, segons la seua versió, un dels vuit joves va començar a seguir-lo i ell va accelerar el pas per evitar un enfrontament. “De sobte me’l vaig trobar a sobre, em vaig girar i em va colpejar al cap amb un objecte contundent que portava dins d’una bossa”, recorda Josep. El jove se’n va anar corrents i un vianant va avisar a la Urbana. Els agents van identificar quatre joves, però no hi va haver detencions a l’espera que es presenti la denúncia, una cosa que en Josep farà avui. S’ha convocat una concentració a les 19,00 hores a Ricard Viñes per donar-li suport. Els concentrats acompanyaran Aldabó fins a la comissaria dels Mossos per presentar la denúncia. El dijous de la setmana passada, la coordinadora de l’ANC a Lleida, Rosa Burrell, va ser agredida després d’un acte d’Òmnium Cultural.

S’ha convocat una mobilització de suport per a aquesta tarda a les 19.00 hores a Ricard Viñes

Ahir els CDR també van denunciar el llançament de pedres a un balcó de Gardeny en el qual hi havia una estelada i llaços grocs. No hi va haver danys.

tracking