SEGRE

TRIBUNALS HOMICIDI

Fiscalia demana 15 anys de presó i la família de la funcionària, 22,5 pel crim d'Acadèmia

L’acusació pública imputa a Jordi Lanuza, instal·lador de fibra òptica, un delicte d’homicidi, mentre que els familiars consideren que va ser un assassinat || La víctima va rebre quatre punyalades al coll

L’acusat, empresonat des de juny de l’any passat, va ser condemnat el 2005 per l’Audiència (foto).

L’acusat, empresonat des de juny de l’any passat, va ser condemnat el 2005 per l’Audiència (foto).SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia sol·licita una condemna de quinze anys de presó per a Jordi Lanuza Rubinat, l’instal·lador de fibra òptica de 44 anys acusat de matar la funcionària d’Ensenyament Amparo Soler Betés el 17 de febrer de l’any passat al seu habitatge del carrer Acadèmia. El Ministeri Públic també sol·licita que se li imposin cinc anys més de llibertat vigilada una vegada complerta la pena de presó i que indemnitzi els familiars de la víctima com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi. Fiscalia ha descartat acusar-lo d’assassinat a l’estimar que no hi ha proves concloents per imputar-li aquest delicte. En canvi, la família de la víctima, representada per l’advocada Marta Duró, eleva la petició als vint-i-dos anys i mig de presó per un delicte d’assassinat.

El Ministeri Públic afirma que “una vegada a l’interior de l’habitatge, van iniciar una discussió i l’acusat, amb la intenció d’acabar amb la vida de la dona, utilitzant una arma blanca, li va causar quatre ferides incises al coll”. Així mateix, “l’acusat, amb intenció d’ocultar que havia estat a l’interior de l’habitatge i fer veure que aquesta no era a casa quan ell hi va anar a realitzar la instal·lació, la va trucar fins en cinc ocasions sabent que no rebria resposta”. També li va enviar un missatge. Els investigadors van determinar que el detingut va presentar-se a casa de la víctima, de 61 anys, el dia 17 de febrer, un mes després de tenir un primer contacte. Càmeres de seguretat van revelar que la víctima va arribar a casa a les 14.16 hores i que només un minut després l’acusat va aparèixer al portal, malgrat que ell va afirmar que va anar al pis cap a les 14.30 hores i que, com que ningú li va contestar, se’n va anar, va trucar a la víctima des del cotxe i li va dir que no havia pogut localitzar-la. Tanmateix, un veí va assenyalar que va veure com entrava a l’habitatge, la qual cosa explica que la porta no estigués forçada. Va sortir del pis a les 15.04 hores.

L’Audiència el va condemnar el 2005 per lligar i pegar a l’exdona

Serà la segona vegada que Lanuza s’assegui al banc dels acusats de l’Audiència. L’any 2005, el tribunal lleidatà el va condemnar a cinc anys i tres mesos de presó per lligar al llit la seua exdona i agredir-la durant nou hores. La va segrestar quan la víctima va voler trencar la relació al cap de només tres mesos d’haver-se casat. Tanmateix, aquests antecedents penals no són computables en aquest cas a efectes de reincidència.

tracking