SEGRE

SUCCESSOS VANDALISME

Busquen un piròman per cremar sis contenidors en dos hores i mitja a Lleida

A la Zona Alta i altres punts de la ciutat

Contenidor reposat al carrer Acadèmia ahir després de l’incendi.

Contenidor reposat al carrer Acadèmia ahir després de l’incendi.ANDREA MORANCHO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van sufocar ahir a la matinada cinc incendis que van afectar sis contenidors de la ciutat de Lleida en tan sols dos hores i mitja. La Guàrdia Urbana ha obert una investigació, com és habitual en aquests casos, per aclarir si són obra d’un piròman. El primer avís es va rebre a les 12.27 hores per un incendi que va afectar un contenidor d’envasos al carrer Juli Cèsar, al número 14.

Vint minuts més tard, els Bombers van rebre un nou avís per un altre contenidor calcinat al carrer Acadèmia, a l’altura del número 30. Al cap d’una hora, es van activar dotacions per extingir un incendi en dos contenidors, un d’obra i un altre de residus, al carrer Vallcalent, i tretze minuts després es va declarar un altre incendi en un contenidor situat a la plaça Cervantes, a la confluència amb el carrer Joan Baiget. L’últim avís va tenir lloc cinc minuts abans de les tres de la matinada amb un altre contenidor cremat al carrer Galícia.

El mes de maig passat també es buscava una persona per cremar quatre contenidors a Balàfia

No és la primera vegada que aquest any es produeix una onada de focs d’aquestes característiques. Al maig, la Guàrdia Urbana va iniciar una investigació per detenir un piròman que hauria incendiat fins a quatre contenidors al barri de Balàfia en poc més de quaranta-cinc minuts. Fa dos anys, la Policia Local va detenir un veí de Lleida de 36 anys per haver calat foc en diversos contenidors en tot just una hora a la Zona Alta. Un altre cas va ser el d’un exempleat d’Ilnet que va ser condemnat a pagar més de 6.000 euros de multa pels danys causats a l’incendiar tres contenidors.

El Codi Penal preveu una multa o fins a tres anys de presó en funció dels danys i també contempla una pena de fins a vint anys si hi ha perill de vida.

tracking