SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Intenta matar la seua ex a ganivetades per l'esquena en ple carrer a Lleida

Un home de trenta-sis anys va apunyalar ahir a la matinada la seua exparella al carrer Lluís Companys de Lleida assestant-li tres ganivetades a l’esquena, on va deixar clavada l’arma blanca abans de fugir del lloc. Hores després va ser detingut. La dona, de 35 anys, va ser evacuada a l’Arnau. Urbans i SEM van evitar que morís dessagnada.

L’agressió es va produir en aquesta zona del carrer Lluís Companys de Lleida.

L’agressió es va produir en aquesta zona del carrer Lluís Companys de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona de trenta-cinc anys va salvar la vida ahir a la matinada després que la seua exparella, que tenia una ordre d’allunyament, presumptament l’apunyalés en ple carrer Lluís Companys de Lleida. Va rebre tres ganivetades per l’esquena, però agents de la Guàrdia Urbana i sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), van evitar que es dessagnés. Segons van explicar fonts pròximes al cas, els fets van tenir lloc pocs minuts després de la mitjanit a l’altura del número 28 d’aquest carrer de la zona d’Escorxador. Va ser en aquell moment quan l’home, de trenta-sis anys, veí de Lleida i que respon a les inicials A.E., armat amb un ganivet, va agredir la dona per l’esquena, assestant-li tres punyalades abans de fugir corrent del lloc. Hores després va ser detingut pels Mossos. L’home va trencar una ordre d’allunyament que el jutge li havia imposat prèviament i que li prohibia atansar-se a la víctima, també veïna de Lleida.

Diversos veïns de la zona que havien vist el que va passar van anar ràpidament a socórrer la víctima, que sagnava abundantment, i van donar avís a una patrulla de la Guàrdia Urbana que es trobava per la zona. Quan van arribar al lloc on era la víctima, els agents van donar avís al Sistema d’Emergències Mèdiques, que va desplaçar una ambulància fins al lloc i va evitar que morís dessagnada en ple carrer. A més de les greus ferides que presentava a l’esquena, la víctima també tenia un tall a la mà esquerra que s’havia fet al treure’s el ganivet que l’agressor li havia deixat clavat a l’esquena abans de fugir. Després de ser estabilitzada, la dona va ser traslladada en ambulància fins a l’hospital Arnau de Vilanova.

El primer trimestre de l’any es van presentar a Lleida 372 denúncies, la qual cosa n’implica 4 cada dia

Abans de ser evacuada, la dona va poder explicar als agents que l’agressor, d’origen magrebí, era la seua exparella i els en va facilitar una descripció. L’home va ser detingut pels Mossos d’Esquadra hores més tard. Segons van assenyalar coneguts de la víctima, la dona, de nacionalitat espanyola, seria originària de Tàrrega, encara que vivia a Lleida. Havia residit en diversos pisos propers al lloc on es va produir l’agressió. Pel que sembla, tindria un fill que viu a Balaguer.

DADES

  • 372 DENÚNCIES EN TRES MESOS. Els jutjats lleidatans van rebre un total de 372 denúncies per violència masclista durant els tres primers mesos de l’any. 
  • 17% D’INCREMENT. Aquesta xifra de denúncies presentades suposa un increment d’un 17% respecte al mateix període de l’any anterior. 
  • 77 ORDRES D’ALLUNYAMENT. A més, els mesos de gener, febrer i març, el jutges lleidatans van dictaminar setanta-set ordres d’allunyament. 
  • 67 CONDEMNES. Finalment, durant aquests primers tres mesos de l’any es van dictar seixanta-set condemnes contra agressors masclistes.  

Les denúncies per violència masclista augmenten un 17% a Ponent Les denúncies per violència masclista segueixen augmentant a les comarques de Ponent i durant els tres primers mesos de l’any els jutjats lleidatans en van registrar una mitjana de quatre cada dia. Segons les últimes dades publicades recentment per l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial, els tribunals de Lleida van rebre el primer trimestre de l’any un total de 372 denúncies per aquesta raó, xifra que representa un increment del 17% respecte al mateix període de l’any passat. Cap d’aquestes denúncies es va interposar per mediació d’un familiar, extrem que preocupa el Poder Judicial. Així mateix, els jutjats van dictar fins a setanta- set ordres de protecció per a dones víctimes de violència masclista, xifra lleugerament inferior a les de fa un any. D’aquestes, quatre van ser per a menors d’edat, davant les disset protegides de fa un any. Les dades de l’Observatori també mostren que han augmentat les dones que decideixen, finalment, no declarar en contra de l’agressor. Durant el primer trimestre de l’any, el 13% de les víctimes es van acollir a la seua dispensa a no declarar, dos punts més que en el mateix període del 2017. També han augmentat a Lleida les condemnes dictades per violència masclista, ja que el 95,7 per cent de les persones enjudiciades acaben sent condemnades per aquests fets. En els tres primers mesos de l’any, els jutjats lleidatans van dictar seixanta-set condemnes, cinc més que al primer trimestre del 2016. Un dels enjudiciats era menor d’edat. S’han mantingut el nombre d’absolucions, amb tres. En el conjunt de l’Estat, fins a 37.839 dones van denunciar ser víctimes de la violència de gènere el primer trimestre de l’any, un 0,5% menys, mentre que els tribunals han augmentat fins a un 2,3 per cent les condemnes dictades finalment contra els maltractadors.

tracking