SEGRE

URBANISME NOGUEROLA-ESTACIÓ

El trasllat de dos arbres de Ramon Berenguer, aquest mes

Es resituaran a la plaça de l’estació, que serà reformada || S’emmarca en el pla de rehabilitació de la rambla Ferran

Al centre, els dos arbres de la plaça Ramon Berenguer IV que la Paeria resituarà.

Al centre, els dos arbres de la plaça Ramon Berenguer IV que la Paeria resituarà.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria trasplantarà dos grans arbres perquè el carrer Príncep de Viana tingui dos carrils per sentit (actualment té tres carrils de pujada i un de baixada) i els resituarà a la plaça de l’estació de trens a finals de gener. Aquesta serà una de les primeres actuacions que es fan per rehabilitar la rambla Ferran. Així ho va assegurar el regidor de Sostenibilitat, Joan Queralt, que va destacar que això permetrà que els vehicles que vagin de Príncep de Viana en direcció al pont puguin creuar, sense haver d’envoltar l’illot de Ramon Berenguer IV. Els arbres que es recol·locaran seran els dos més pròxims a l’estació i s’aprofitarà que es plantaran a la plaça de l’altre costat de la calçada per remodelar-la.

“El projecte ja està fet i està previst que es dugui a terme a finals de gener o a començaments de febrer, i d’aquesta manera s’aprofitarà que ara és l’època en què els arbres estan més freds, per la qual cosa és més fàcil resituar-los sense que corri perill la seua vida, i també es fa durant uns mesos en els quals no hi ha rebaixes i no hi ha tanta mobilitat de vehicles, de manera que esperem que la incidència sigui mínima.” Queralt va assenyalar que “per fer el trasllat s’haurà de tallar la circulació en aquest tram, per la qual cosa es farà un dia que hi hagi poc trànsit”.

D’aquesta manera, el projecte està dividit en dos fases. “La primera serà la reubicació dels arbres, que són uns castanyers d’Índia, i l’alienació de la circulació”, va dir Queralt. Aquests dos arbres tenen un alt valor patrimonial i un perímetre de tronc de 175 centímetres. El pressupost és de 58.270 euros i la Paeria va autoritzar aquesta despesa als comptes del 2018. Així mateix, un informe de l’àrea de Parcs i Jardins indica que el trasplantament s’haurà d’executar amb prou quantitat de terra i arrels per assegurar-ne la supervivència. “La segona fase serà la reordenació de la plaça de l’estació. D’aquesta manera, quedaran dos carrils de pujada i dos de baixada directes”, va concloure el regidor de Sostenibilitat.

Una obra per donar pas a reformar rambla Ferran El trasplantament d’aquests dos castanyers d’Índia i la remodelació de la plaça de l’estació és un projecte que forma part dels treballs previs a la remodelació de les rambles Ferran i Francesc Macià, amb la previsió inicial de prolongar-les fins a la plaça Ramon Berenguer IV, de manera que tingui connexió per als vianants amb l’estació de Renfe mitjançant un pas zebra amb semàfor al carrer Príncep de Viana, tal com va avançar fa mesos aquest diari.  L’ajuntament té la intenció de revitalitzar rambla Ferran des del punt de vista social i reduir el trànsit suprimint dos carrils, un per cada sentit. A més, s’ampliarà el passeig central i es prolongarà fins a l’estació de trens. També està previst generar nous espais que funcionin com a places i zones verdes davant del futur Museu Morera o davant de la seu de la COELL. D’altra banda, per poder gestionar millor el trànsit després de la reforma, s’instal·laran més semàfors a la rambla Ferran, que és una de les principals artèries de la ciutat. L’objectiu dels treballs és donar més protagonisme i espai al vianant en detriment dels vehicles i connectar la zona verda del riu amb l’avinguda del Segre, rambla Ferran i l’àrea del Turó de la Seu Vella.

tracking