SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

Cappont 'construeix' el seu institut

Pares i alumnes dels tres col·legis del barri l’‘edifiquen’ amb capses de cartró al solar destinat a aquest equipament || Porten una dècada reivindicant-lo i reclamen obres per a l’any que ve

Nens 'construint' l'institut de Cappont amb capses de cartró en un acte reivindicatiu el 2019.

Nens 'construint' l'institut de Cappont amb capses de cartró en un acte reivindicatiu el 2019.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cappont va construir ahir amb capses de cartró el seu institut, o la seua “escola de Secundària”, com prefereixen anomenar-la les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes dels tres col·legis del barri (Frederic Godàs, Francesco Tonucci i Camps Elisis), per reclamar a Educació que comenci la construcció real l’any que ve. Al solar destinat per a aquest equipament, darrere del Frederic Godàs, pares i nens van aixecar estructures que representaven l’institut i altres edificis annexos, en un acte lúdic i reivindicatiu que va comptar amb el suport de l’entitat veïnal del barri, els comerciants, el Col·lectiu Cultural, l’Atlètic Segre i el Club Bàsquet Cappont, així com la Marea Groga, el Col·legi d’Educadors Socials, el Moviment d’Innovació Educativa i la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes. També hi van assistir edils de Cs i PP.

L’acte va culminar amb la lectura d’un manifest en el qual representants de les AMPA dels col·legis de Cappont van recordar que porten “deu anys de protestes i deu anys que ens diuen que no, però la nostra idea perdura i de cap manera ens la podran treure del cap”. Van afirmar que, amb un centre d’ESO, “el barri es convertiria en un ecosistema educatiu en el qual les tres escoles treballarien més conjuntament i hi hauria programes de transició cap a la Secundària”. “Volem crear un entorn inclusiu per a tots els alumnes del barri”, van subratllar.

Mobilització lúdica amb el suport de les associacions del barri, Fapac i Marea Groga, entre d’altres

Així mateix, van reclamar un centre “que ens faciliti una adequació dels horaris al ritme de creixement dels adolescents, ja que seria recomanable que els nostres fills no mengin vora les quatre de la tarda”, amb referència al fet que els alumnes de Cappont tenen assignats els instituts del Camp Escolar, per la qual cosa arriben tard a casa després de les classes de jornada intensiva. També van detallar que “l’escola de Secundària oferiria serveis d’acollida, menjador i extraescolars que facilitarien la conciliació laboral dels pares” i van afegir que “evitaria la massificació dels alumnes al Camp Escolar i permetrà la seua futura reestructuració”.

Nens ‘construint’ ahir l’institut de Cappont amb capses de cartró.

Nens ‘construint’ ahir l’institut de Cappont amb capses de cartró.AMADO FORROLLA

tracking