SEGRE

POLÍTICA PAERIA

L'estelada i els llaços d'ERC i la Crida, a la Fiscalia

La Junta Electoral obre expedient i li remet els fets “per si poden ser constitutius de delicte” || Arran de la denúncia de Cs

Imatge de la finestra d’ERC i dels llaços de la Crida.

Imatge de la finestra d’ERC i dels llaços de la Crida.ERC-AVANCEM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral de la zona de Lleida va remetre ahir a la Fiscalia el cas dels llaços grocs i els símbols independentistes que els grups d’ERC i la Crida tenen penjats a les seues finestres de la façana de la Paeria “per si poguessin ser constitutius de delicte”. Tant una formació com l’altra no van acatar l’ordre de la Junta del 25 de març passat de retirar-los en 24 hores, ni un requeriment posterior de l’ajuntament, arran d’una denúncia que va presentar Ciutadans. El Comú sí que va retirar els símbols i el PDeCAT va al·legar que la seua finestra no dóna al carrer.

El secretari de la Junta va dictar ahir una diligència en la qual indica que obre expedient sancionador a Pau Juvillà (la Crida-CUP) i a Carles Vega (ERC-Avancem) i posa els fets en coneixement del Ministeri Fiscal. Per la seua part, Vega va explicar que van respondre al requeriment de la Paeria amb una fotografia de la seua finestra, en la qual es veu que han tapat l’estrella de l’estelada amb cartells de Fake News. “Crec que hem complert”, va assenyalar, i va afegir que “ara esperarem què ens diu la Fiscalia”, encara que no tenia constància de la diligència d’ahir. Juvillà va dir que va rebre la notificació per e-mail i es va reafirmar que els llaços grocs “són un reflex que l’Estat té presos polítics i exiliats”. De moment, la formació no té intenció de retirar-los.

tracking