SEGRE

FOCS INCIVISME

Incendia cinc contenidors en tan sols mitja hora a la Mariola i l'Escorxador

La policia autonòmica busca el piròman

Imatge del carrer Venus amb Cardenal Cisneros.

Imatge del carrer Venus amb Cardenal Cisneros.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per identificar la persona que dilluns a la nit va calar foc a cinc contenidors al barri de la Mariola i l’Escorxador en tot just mitja hora. Segons van explicar els Bombers de la Generalitat, el primer avís d’emergència es va rebre poc abans de dos quarts d’onze de la nit, quan diversos veïns van alertar de l’incendi en un contenidor de reciclatge a la cruïlla del carrer Templers amb Unió. En menys de mitja hora, una dotació va sufocar quatre incendis més a l’altura del número 15 del passeig de Ronda i als carrers Venus i Saturn. A l’última actuació, els Bombers van haver d’activar dos dotacions per evitar que les flames afectessin els vehicles estacionats.

Fa tot just dos setmanes, els Mossos d’Esquadra ja van obrir una investigació per trobar piròmans que van calar foc a diversos contenidors a la Mariola i Noguerola, així com aclarir la seua possible relació amb un foc intencionat que la matinada del 24 de març va calcinar tres vehicles i en danyar sis, també a la Mariola.

Els Bombers de la Generalitat van registrar els avisos d’emergència en menys de mitja hora

Així mateix, fa dos anys la Guàrdia Urbana va detenir un veí de Lleida de trenta-sis anys per haver calat foc a diversos contenidors en tot just una hora a la Zona Alta. Les investigacions penals per causar o provocar focs a Lleida es van disparar prop d’un 40 per cent durant l’any 2017, segons les dades de l’última Memòria de Fiscalia. Concretament, es van obrir cinquanta-tres diligències prèvies per les trenta-set diligències de l’any anterior, en unes investigacions que s’enquadren en els delictes contra la seguretat col·lectiva. Per tipologia, la majoria d’investigats van ser per imprudències i per causar incendis forestals.

tracking