SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS

La Junta prohibeix difondre la revista de la Paeria del març al veure-la electoralista

Estima una denúncia de Junts per Catalunya que argumentava que el contingut vulnerava la llei || Valora que no “es tracta d’una informació imprescindible per al funcionament del servei públic”

Portades de la revista de la Paeria dels mesos de gener i febrer d'aquest any.

Portades de la revista de la Paeria dels mesos de gener i febrer d'aquest any.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral Provincial de Lleida va acordar ahir requerir l’ajuntament perquè s’abstingui de “publicar o difondre” la revista municipal del mes de març al considerar que “no es tracta d’informació imprescindible per al funcionament del servei públic”. La junta al·lega que a la publicació es fa menció d’actuacions com els projectes de millora de l’enllumenat públic de Cappont, la passarel·la del Liceu Escolar, la millora de la xarxa de carril bici i la segona fase de les obres de millora dels aiguamolls de Rufea. L’organisme entén que totes aquestes actuacions són “fets aconseguits que no es poden publicar en període electoral”.

La resolució dóna la raó a la denúncia que va presentar fa uns dies Junts per Catalunya i revoca la decisió inicial de la Junta Electoral de Zona, que l’havia desestimat. Junts per Catalunya afirmava que aquesta publicació “conté al·lusions clares a les realitzacions o metes aconseguides per l’ajuntament durant el mandat” i considerava que això infringeix l’article 50.2 i 3 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General, que estipula que des de la convocatòria d’eleccions o la seua publicació “queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat pels poders públics que contingui al·lusions als èxits obtinguts o que utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades a les seues pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a eleccions”. La normativa també prohibeix “qualsevol acte d’inauguració d’obres o serveis públics d’aquests”.

L’ajuntament afirma que ahir no va rebre cap tipus de notificació de la Junta Electoral sobre aquest cas

D’altra banda, la Junta Electoral va desestimar un recurs també presentat per Junts per Catalunya respecte a un acte celebrat el passat 2 d’abril en el qual es presentava el projecte Lleida Implica, en el qual participava la fundació Felipe González i en què es van anunciar una sèrie de mesures i beneficis que tenen com a objectiu la millorar del benestar de les persones de la tercera edat. La junta considera que “no queda demostrat que hi hagi hagut cap acte de propaganda electoral, ja que no hi intervé cap partit ni candidatura concurrent a les eleccions”.

Fonts municipals van assegurar que ahir la Paeria no havia rebut cap tipus de notificació de la Junta Electoral. No obstant, van assenyalar que, en el cas que finalment la rebessin, hi hauria una reunió per prendre una decisió d’acord amb la legalitat vigent.

Almenys tres denúncies a aquest òrgan abans de la campanya Durant les últimes setmanes, la Junta Electoral Provincial de Lleida ha rebut altres denúncies per part de diferents grups municipals al considerar que altres formacions infringien la llei Electoral. El març passat, Ciutadans va denunciar els grups del Comú, PDeCAT, ERC-Avancem i Crida-CUP per “vulnerar la neutralitat dels edificis públics” al penjar llaços grocs a les finestres i portes dels seus despatxos municipals. Ni ERC ni la Crida els van retirar, per la qual cosa la Junta Electoral va remetre el cas a la Fiscalia “per si poguessin ser constitutius de delicte”. D’altra banda, la Crida va denunciar aquest dilluns davant de la junta que el PSC fa un ús partidista de l’ajuntament, i va assegurar que podria ser una infracció de la llei electoral atès que ha celebrat actes que consideren “electoralistes” després de la convocatòria d’eleccions. De moment, la junta no s’ha pronunciat sobre aquesta qüestió.

tracking