SEGRE

SERVEIS BARRIS

Tres mil firmes per reclamar a la Paeria un geriàtric al barri de Cappont de Lleida

Marea Pensionista denuncia que l’ajuntament s’hi va comprometre fa deu anys

Les veïnes de Cappont, amb les 1.600 firmes per Nadal.

Les veïnes de Cappont, amb les 1.600 firmes per Nadal.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Veïnes de Cappont i la Marea Pensionista ja han recollit 3.000 firmes per demanar una residència per a la tercera edat al barri. El portaveu dels pensionistes, Joan Miquel Ballesté, va denunciar que l’ajuntament s’hi va comprometre fa deu anys, quan va treure a concurs el mercat municipal de Cappont, que es va adjudicar amb la condició que el geriàtric s’habilitaria a la primera planta, que continua buida. “Al nostre programa exigim un centre de dia a cada barri i ens ajuntem amb les dones que van muntar una coordinadora a Cappont, que ja havien recollit 2.000 firmes, i els hem ajudat a arribar a les 3.000”, va explicar i va afegir que “l’objectiu és entregar-les a la Paeria perquè compleixi el que ha promès”.

La Marea Pensionista s’ha reunit amb gairebé tots els partits, a falta de Ciutadans, per tenir suport i construir geriàtrics públics a cada barri. “És indispensable, no cal que siguin gaire grans, així les persones grans no cal que es desplacin a un altre barri que sí que té centre de dia o anar a un pagant, de la mateixa manera que hi ha una xarxa municipal d’escoles bressol”, va assenyalar Ballesté, que va explicar que “volem presentar mocions per veure com es posiciona cada partit sobre els centres de dia i altres punts del nostre programa”. A més, va explicar que aviat començaran a recollir signatures per exigir-ne un altre a la Bordeta.

A l’octubre, dones del barri van començar a recollir firmes davant del ‘no’ de la Paeria

Tot va començar el mes d’octubre passat, quan l’octogenària Magda Gorné va començar a buscar suports per Cappont i, amb altres veïnes, en dos mesos van aconseguir 1.600 firmes. Els comerços i les associacions del barri s’han unit a la iniciativa.

Les dones es van reunir amb la Generalitat i “ens van dir que construir una residència és tasca de l’ajuntament, però que ells posarien places a la seua disposició si la iniciativa prosperava”. Fins aleshores, van afirmar que la Paeria els ha donat “allargues”.

L’associació de veïns de Cappont va defensar que el Palau de Vidre es destinés a un centre de dia o una residència.

tracking