SEGRE

URBANISME NORMATIVA

Larrosa ajorna la tramitació del nou POUM fins després de les municipals

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha decidit “deixar sobre la taula” el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) fins després de les eleccions municipals perquè el “tacticisme polític” no interfereixi en el debat. Considera també que el procés d’aprovació s’ha dilatat per culpa de la Generalitat.

El POUM es va aprovar inicialment al ple de la Paeria d’abril de l’any passat.

El POUM es va aprovar inicialment al ple de la Paeria d’abril de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Finalment, no hi haurà ple extraordinari a la Paeria abans de les eleccions municipals per aprovar el nou Pla d’Ordenació Urbanística (POUM) de Lleida per als pròxims quinze anys. L’alcalde, Fèlix Larrosa, ha decidit “deixar el POUM sobre la taula” perquè el “tacticisme electoral” no interfereixi en el debat. “Poso davant el projecte a qualsevol escenari de tacticisme polític, el deixaré sobre la taula i quan passin les generals i les municipals, en funció de la capacitat de liderar el procés de canvi que defenso, el tornaré a sotmetre a consideració de la nova corporació, amb la voluntat de seguir sumant adhesions”, va afirmar ahir a aquest diari.

En aquest sentit, va recordar que el pla ja ha estat informat a la comissió d’Urbanisme de la Paeria, així que “en qualsevol moment es podrà reprendre l’expedient per portar-lo al ple”. Els grups de PDeCAT, Esquerra Republicana, Crida i Comú van demanar ajornar el ple, van acusar l’alcalde tenir pressa per aprovar el pla i van avançar que hi votarien en contra. “Deixar-lo sobre la taula demostra que no tinc cap pressa ni interessos ocults. Després de set anys [des de l’inici del procés del POUM], podem esperar dos mesos més”, va assenyalar.

Larrosa va apuntar que creien que podrien aprovar abans el pla i va culpar la Generalitat del retard perquè “fins a principis d’abril no vam disposar de l’informe final de la comissió territorial d’Urbanisme” i “la resolució de les al·legacions estava molt condicionada” a aquest document, va argumentar. “A criteri propi, les podríem haver resolt en un mes, però estàvem pendents d’Urbanisme”, va subratllar, i va recalcar que amb aquest retard, “se’ns han creuat les eleccions generals i això pot afectar negativament un debat serè sobre el POUM”. Va assegurar que organitzacions, col·lectius i persones de la societat civil i empresarial l’han alertat també d’aquest possible “debat estèril” per les eleccions, tot i que assenyala que li han transmès que “Lleida necessita instruments de planejament per progressar perquè estem amb un model caduc”. Va remarcar també que l’informe de la Generalitat “m’avala per mantenir el projecte viu”, perquè diu que “és un instrument de transformació dels més avançats i un referent a nivell de l’Estat”.

“Continuo pensant que és un molt bon document i alguns grups reconeixen que el POUM recull el 60 per cent de les seues aportacions i sistemàticament voten no al que proposa el govern”, va dir l’alcalde. “No és que no es vulgui aprovar un POUM, no es volia que l’alcalde Larrosa aprovés el POUM”, va incidir, i va considerar que “és molt difícil que un planejament pivoti sobre un acord entre extrems, perquè el que planteja Comú, Crida, ERC i PDeCAT no hi té res a veure”.

tracking