SEGRE

SUCCESSOS INCENDIS

Incendiats a Lleida una trentena de contenidors en dos mesos

Els dos últims, ahir a la matinada en només deu minuts a la Mariola i Ronda || Els Mossos continuen investigant-ne l’autoria

Actuació dels Bombers dimarts al carrer Acadèmia.

Actuació dels Bombers dimarts al carrer Acadèmia.JUANMA PAQUICO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de contenidors s’han cremat en només dos mesos a Lleida ciutat, sobretot als barris de Mariola, Ronda i Balàfia, encara que s’han registrat incidents d’aquest tipus a tota la capital del Segrià. Entre el març i l’abril, els Bombers de la Generalitat han extingit uns trenta focs que han afectat contenidors de tot tipus.

Els dos últims es van registrar ahir a la matinada quan els Bombers van sufocar dos incendis en tot just deu minuts de diferència.

Els avisos per incendis de contenidors en els últims mesos s’han registrat a tot Lleida

El primer avís es va rebre a les dotze de la nit al carrer Venus, a l’altura del número 6, i deu minuts més tard, un altre al carrer passeig de Ronda número 19. En tots dos casos, les flames només van afectar els contenidors i no cap vehicle aparcat a la zona. En la majoria d’ocasions, la ràpida actuació dels Bombers ha evitat que la majoria de contenidors s’haguessin de substituir.

Els Mossos d’Esquadra ja van obrir una investigació el mes de març per investigar l’onada d’incendis de contenidors, ja que podria ser obra de les mateixes persones. El dia 24 de març es van registrar en una sola nit cinc incendis en contenidors al barri de la Mariola i l’Escorxador en tot just mitja hora. Les indagacions de la policia autonòmica s’havien iniciat dos setmanes abans per intentar localitzar piròmans que van calar foc en diversos contenidors a la Mariola i Noguerola, així com aclarir la possible relació amb un foc intencionat tres dies abans que va calcinar tres vehicles i en va danyar sis més també a la Mariola. L’any passat, els Mossos d’Esquadra van rebre quatre denúncies penals per incendis provocats i van arrestar dos persones.

El 2017, última dada disponible, les investigacions judicials per causar o provocar focs a Lleida es van disparar prop d’un 40 per cent, segons la darrera Memòria de la Fiscalia. Concretament, es van obrir cinquanta-tres diligències prèvies per les trenta-set diligències de l’any anterior, en unes investigacions que s’enquadren en els delictes contra la seguretat col·lectiva.

tracking