SEGRE

ESGLÉSIA PEDERÀSTIA

Les claus del cas Maristes

Joaquín Benítez, amb un passamuntanyes.

Condemnat a 21 anys de presó l'abusador confés dels MaristesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prescripció dels delictes

Els delictes sexuals a menors comencen a prescriure quan la víctima compleix els 18 anys. En funció de la gravetat dels fets, el delicte caduca entre cinc i quinze anys després de la majoria d’edat. Tanmateix, el Consell de Ministres va aprovar a finals d’any un avantprojecte de la llei de Protecció Integral de la Infantesa i l’Adolescència per ampliar la prescripció des dels 30 anys, un avenç cap a la reforma del Codi Penal.

Correu per detectar abusos

Alguns exalumnes del col·legi Maristes de Lleida que van patir abusos entre els anys setanta i vuitanta han obert el compte de correu abusosmaristeslleida@gmail.com per trobar altres víctimes.

Examen de consciència

El documental Examen de consciència del cineasta català Albert Solé va treure a la llum l’escàndol dels abusos pederasta en el si de l’Església. La seua publicació a finals de gener va motivar que desenes de víctimes de tot el territori nacional se sentissin identificades i denunciessin públicament la seua experiència en centres religiosos.

Cimera del Vaticà

El Vaticà va celebrar al febrer una cimera per abordar, per primera vegada, el problema dels abusos a l’Església.

Investigació a Solsona

El bisbe Xavier Novell va anunciar fa dos mesos que posaria en marxa una comissió d’atenció a les víctimes i de protecció dels menors vulnerables, a més de ser l’única diòcesi lleidatana que ha iniciat (públicament) una investigació sobre cas d’abús des dels anys 30.

tracking