SEGRE

ELECCIONES

Rodamilans, número 4 del PSC, envia cartes electorals a pacients

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una carta enviada per Xavier Rodamilans, actual regidor de la Paeria i número quatre de la llista del socialista Fèlix Larrosa, al domicili d’una persona que havia estat pacient seu i que va morir el 2002, en què li suggeria que doni suport a aquesta candidatura va encendre ahir la polèmica i va motivar que la Crida per Lleida-CUP presentés una denúncia a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades “per la utilització de dades personals dels pacients per fer campanya”. “Ho considerem un fet gravíssim i una vulneració de drets flagrant. El síndic de greuges va enviar a la persona afectada un formulari per si vol presentar queixa.

Previsiblement, aquesta no seria l’única carta enviada per l’edil i candidat. La missiva la firma Xavier Rodamilans, especialista en Cirurgia General i Digestiva, i inclou després de la firma la seua direcció de correu de la Paeria.

La carta es va enviar a un domicili particular i un familiar del destinatari va denunciar a Twitter que la relació del difunt amb Rodamilans era de metge-pacient a la clínica Montserrat fa més de vint anys. Va afegir que la família es pregunta si “es poden treure dades de pacients de clíniques o consultes privades amb finalitats electorals” i veu “de mal gust” enviar cartes a difunts.

Per la seua banda, Rodamilans va defensar ahir que durant la seua etapa “professional i política he establert vincles personals amb diferents persones i és conegut el meu compromís cívic en l’àmbit de la política municipal, ara renovat al formar part de la candidatura del PSC a les municipals”. Va assegurar que “he actuat de bona fe i des del convenciment que el vincle amb aquestes persones va més enllà de la relació professional i política” i va demanar “disculpes per si algú s’ha pogut sentir ofès”.

tracking