SEGRE

TREBALL COSSOS POLICIALS

Èxode de mossos a la Urbana

Al voltant de mig centenar ja s’han inscrit per optar a les onze places convocades per la Paeria || Els sindicats temen que acabin sent uns tres-cents

Un instant de la xarrada dels Mossos i la Urbana al local social del carrer Democràcia.

Un instant de la xarrada dels Mossos i la Urbana al local social del carrer Democràcia.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns setanta agents d’altres cossos han formalitzat la sol·licitud per optar a una de les onze places de Guàrdia Urbà que ha convocat l’ajuntament per a agents d’altres cossos policials, amb un termini d’inscripció que acaba la setmana que ve. Segons ha pogut saber aquest diari, la majoria d’ells són mossos d’esquadra i des dels sindicats policials calculen que al final hi podria haver més de 300 sol·licituds. La falta de drets laborals i els baixos sous són els principals motius pels quals els agents de la policia catalana pretenen passar a ser urbans. “Des de les retallades a causa de la crisi es veia venir”, va dir el portaveu del sindicat majoritari, l’SME. “Els drets laborals del cos han anat a la baixa, no hi ha conciliació laboral i familiar i els baixos sous són els principals motius d’aquest èxode. No em sorprèn que vulguin anar a altres cossos”, va lamentar el portaveu. Una opinió que comparteix el sindicat USPAC, que calcula que “uns seixanta agents de l’àrea de Lleida ja s’han inscrit en aquesta convocatòria”, va assenyalar un portaveu, que va assegurar que aquesta xifra podria pujar fins als 300 pel que fa als agents que treballen en altres regions de Catalunya. Recalca que “entre 2.000 i 3.000 Mossos d’Esquadra de tot Catalunya es presentaran a les convocatòries de policies locals”. USPAC critica que la situació ha anat a pitjor des que Miquel Buch va assumir la conselleria d’Interior. “Des dels alts caps polítics i policials no han volgut veure ni afrontar aquest problema i els abusos i maltractaments contra els agents policials són constants”, assenyala el sindicat. A més d’aquestes onze places, la Paeria farà oposicions per tenir vint agents més de cara a l’estiu de l’any 2020.

Xarrada conjunta dels dos cossos sobre seguretat a Noguerola Representants dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van fer ahir una xerrada sobre seguretat i civisme al local veïnal del carrer Democràcia, al barri del Noguerola. La ponència forma part de les activitats que l’associació ha preparat amb motiu de les festes del barri. El portaveu dels Mossos va donar consells per prevenir els robatoris a domicilis, mentre que el de la Urbana va informar sobre l’ordenança del civisme.

tracking