SEGRE

MOBILITAT EMPRESES

Larrosa autoritza un lloguer de patinets elèctrics a quatre dies de deixar l'alcaldia

A la firma alemanya Goflash, que en tindrà 200 de distribuïts en cent parades || La velocitat màxima serà de 25 km/h i els usuaris pagaran 1 euro per agafar-los i 15 cèntims el minut a través d’una App

Models del patinet.

Models del patinet.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde en funcions, Fèlix Larrosa, va firmar ahir, a només quatre dies de deixar l’alcaldia, el decret que concedeix la llicència al primer servei de lloguer de patinets elèctrics a Lleida, per part de l’empresa LMTS Goflash Spain SL. L’autorització preveu que la firma tindrà 200 d’aquests Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) repartits per gairebé un centenar de punts de la ciutat. Goflash, encara que ben aviat passarà a dir-se Circ, té previst instal·lar el dispositiu aquest estiu. La llicència finalitzarà el 31 de desembre del 2020. Fonts de l’empresa van explicar que “es necessitarà una aplicació mòbil per utilitzar els patinets, que estaran geolocalitzats i estacionats a diversos punts de la ciutat. Només desbloquejar-los costarà 1 euro i després la tarifa serà de 0,15 euros el minut”. Una vegada que es deixi d’utilitzar-lo, el patinet es bloqueja automàticament. Van detallar que “hauran d’estacionar-se a les ubicacions específiques, però volem arribar a un acord amb la Paeria perquè es puguin aparcar en altres punts”.

les claus

  • Dos-cents patinets. Gof lash preveu disposar aquest estiu d’uns 200 d’aquests Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), repartits a gairebé un centenar d’ubicacions a diferents punts de la ciutat. 
  • Aplicació. Els usuaris del servei hauran de disposar d’una aplicació, en què podran trobar geolocalitzats els patinets. Costarà 1 euros desbloquejar-los i 0,15 euros el minut el seu ús.
  • Llicència. L’alcalde en funcions, Fèlix Larrosa, va firmar ahir el decret pel qual atorga la llicència a l’empresa a quatre dies de deixar l’alcaldia. Va assenyalar que és un mer tràmit  administratiu per a una activitat econòmica que es fa a la via pública.

Els patinets hauran de tenir una velocitat màxima de 25 km/h, llum davanter i posterior, sistema de frenada segur i estar identificats amb la marca i número. Els usuaris hauran de portar casc i l’empresa haurà de tenir contractada una assegurança de responsabilitat civil, que cobreixi tots els possibles danys. Al principi de la jornada, els treballadors de Goflash distribuiran els patinets i hauran de recollir els que es trobin incorrecament estacionats per deixar-los on estigui autoritzat. L’empresa és alemanya i opera en països com França, Bèlgica, Portugal, Àustria i Suïssa. A Espanya ho fa a Madrid i Saragossa. Larrosa va restar transcendència a la concessió d’aquest permís indicant que és un mer tràmit administratiu, el mateix que se segueix en totes la peticions d’inici d’una activitat. “És una activitat econòmica que, com que és a la via pública, ha de complir les condicions de l’ocupació de la via pública fixada en l’ordenança municipal”, va dir, i va afegir que, al complir-les, “se li dóna llicència en un tràmit d’absoluta normalitat administrativa”. Va insistir que és una activitat econòmica i no una concessió administrativa. Va recordar que ja fa temps va informar que dos empreses volien oferir aquest servei, i al final una va presentar la petició.

“Crearà un problema afegit a la ciutat, sobretot en mobilitat” El president del col·lectiu Vehicles de Mobilitat Personal Lleida (VMP), Gerard Valentines, es va mostrar ahir sorprès per l’anunci de la Paeria i va opinar que aquesta decisió “generarà més problemes que beneficis, sobretot en mobilitat”. Va assenyalar que “quan ens vam renunir amb l’alcalde li vam dir que no vèiem convenient que una empresa de lloguer de patinets s’instal·lés a la ciutat, ja que en ciutats com Barcelona, París o Madrid han generat problemes com el fet de deixar els vehicles al mig de la via pública, més accidents i carrers més desordenats”. Va afirmar que “una persona que té en propietat un patinet el cuidarà i conduirà amb prudència, mentre que amb aquest sistema qualsevol persona que porti un telèfon mòbil podrà conduir un patinet i això portarà problemes”, va recalcar Valentines.

Models del patinet.

Models del patinet.AMADO FORROLLA

tracking