SEGRE

MOBILITAT EMPRESES

El lloguer de patinets elèctrics, a l'espera del vistiplau de Pueyo

L’empresa que va rebre la llicència de l’anterior alcalde no iniciarà el servei fins a reunir-se amb el nou govern || S’hauran de deixar als punts habilitats

Imatge cedida per Goflash sobre com seran els patinets a Lleida.

Imatge cedida per Goflash sobre com seran els patinets a Lleida.GOFLASH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa LMTS Goflash Spain SL, a la qual l’exalcalde Fèlix Larrosa va concedir fa una setmana la llicència al primer servei de lloguer de patinets elèctrics a Lleida, no distribuirà els dos-cents vehicles de mobilitat de persones fins que no tingui el vistiplau del nou paer en cap, Miquel Pueyo. Així ho van afirmar ahir fonts de l’empresa, que van explicar que “abans de començar el servei volem parlar amb la nova Paeria, l’alcalde i el regidor encarregat de Mobilitat”. Així mateix, van dir que “estem estudiant la ciutat per col·locar el centenar de punts de recollida dels patins, a més d’establir aliances amb el transport públic i els comerços per involucrar la xarxa local”.

Precisament, representants de l’empresa es van reunir ahir amb el president del col·lectiu Vehicles de Mobilitat Personal Lleida (VMP), Gerard Valentines, que els va mostrar la seua preocupació “perquè no passi com a Barcelona, París o Madrid, on s’han generat problemes al deixar els vehicles enmig de la via pública i temem que Lleida es converteixi en una ciutat desordenada”. Tanmateix, Valentines va dir que “ens han tranquil·litzat, perquè ens garanteixen que els patinets s’hauran de tornar en els punts indicats, no en qualsevol lloc, i ens han dit que per la seua manera de treballar no els han fet fora de cap ciutat europea on operen”. Va explicar que l’ajuntament els ha assignat uns vuitanta punts per recollir i deixar els patinets, tot i que els representants de l’empresa van assenyalar que ho estan estudiant. “Els he recomanat que els instal·lin a prop de gimnasos, a les diferents facultats de la Universitat de Lleida (UdL), pel centre, Eix Comercial i rambla Ferran”, va assenyalar Valentines.

Per poder utilitzar els patinets es necessitarà una aplicació mòbil per localitzar-los. Només desbloquejar-los costarà 1 euro i després la tarifa serà de 0,15 euros el minut. Una vegada que es deixi d’utilitzar, el patinet es bloqueja automàticament. Tindran una velocitat màxima de 25 quilòmetres per hora, llum davantera i posterior, els usuaris hauran de dur casc i l’empresa haurà de tenir contractada una assegurança de responsabilitat civil que cobreixi tots els possibles danys.

tracking