SEGRE

DENÚNCIES MALTRACTAMENT ANIMAL

Demanen un càstig exemplar per l'autor de la mort d'una gata amb un petard

Va morir ahir després de ser trobada abandonada i malferida en un carrer de Mollerussa || La protectora Amics dels Animals del Segrià demana un càstig exemplar

La gata va haver de ser operada d’urgència a causa de les ferides provocades pel petard.

La gata va haver de ser operada d’urgència a causa de les ferides provocades pel petard.PROTECTORA AMICS DEL SEGRIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La gata de dos mesos a la qual algú va fer esclatar un petard a la boca dissabte passat a Mollerussa va acabar morint ahir. L’animal va ser trobat abandonat i malferit en un carrer de la capital del Pla d’Urgell per un veí, que la va portar a un veterinari, com va avançar SEGRE ahir. La gata va ser operada, però ahir va morir al no poder recuperar-se de les greus ferides.

La protectora Amics dels Animals del Segrià, que va acollir la gata, de nom Dulcinea, va demanar ahir una pena exemplar per a l’autor d’aquests fets. “Els càstigs per aquest tipus d’accions són tan irrisoris que fan que els sàdics que els cometen no s’ho pensin dos vegades abans de cometre’ls, perquè saben que quedaran impunes”, van explicar a aquest diari portaveus de la protectora, al mateix temps que van destacar que “més enllà d’una reforma judicial, hauríem de preocupar-nos de què estem fent malament com a societat perquè, a ple segle XXI, encara hi hagi persones sense cap tipus d’empatia que són capaces de fer aquestes atrocitats per diversió”.

El veí de Mollerussa que va trobar l’animal dissabte passat es va fer càrrec de la primera visita al veterinari, que va haver d’operar-lo d’urgències per reconstruir-li la mandíbula. “La persona que li va posar el petard a la boca hauria de rebre un càstig exemplar, però mai no sabrem qui és el responsable perquè a ningú no li interessa investigar aquest tipus de casos i posar cartes en l’assumpte. A la majoria de jutges i policies no els interessa que s’hagi mort un animal agonitzant d’aquesta manera, per la qual cosa, com sempre, tot quedarà en un missatge a Facebook i la història es tornarà a repetir”, van lamentar.

Com ja va publicar SEGRE, en els últims quatre anys els Mossos i la Guàrdia Civil han registrat més de 200 denúncies per maltractament animal a Ponent, encara que només una de cada tres infraccions va acabar als tribunals. Per la seua part, la Generalitat va sancionar amb 1.201 € a finals de l’any passat un veí de Lleida que va ser gravat el gener del 2018, en un vídeo que es va fer viral, colpejant violentament i intentant ofegar una cria de senglar a l’interior d’una séquia del Canal de Pinyana entre Lleida i Alpicat. L’import final de la multa es va rebaixar a 720 euros perquè l’infractor va pagar de forma voluntària i anticipada. La primera sentència penal per un delicte de maltractament de la fauna salvatge la va dictar fa just unes setmanes un jutjat de Barcelona al condemnar a mig any de presó i més de 2.000 euros de multa un home que va caçar una guineu en una gàbia i el va deixar diversos dies sense menjar.

tracking