SEGRE

TREBALL CAMPANYA DE LA FRUITA

La Paeria habilita un “refugi d'emergència” per a 134 temporers que dormen al carrer

Solució “provisional” que suposarà instal·lar cinquanta hamaques al pavelló l’Antorxa quan l’hostal Jericó s’ompli || Freixanet critica que l’anterior govern no hagués previst un pla d’atenció

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament instal·larà mig centenar d’hamaques al pavelló de l’Antorxa per utilitzar-lo com a “refugi d’emergència” per als temporers en cas que l’hostal Jericó no pugui acollir més usuaris. Així ho van assegurar ahir la tinenta d’alcalde i portaveu, Jordina Freixanet, i la regidora de Serveis Socials, Regina Cairol, que van precisar que dilluns passat s’havien comptabilitzat 134 temporers dormint al carrer. Per això, el consistori ha posat en marxa un pla de xoc per atendre les seues necessitats que estarà dividit en dos ubicacions. D’una banda, dos tècnics assessoraran laboralment els temporers els dies feiners al centre cívic de l’Ereta i el cap de setmana ho faran al menjador social de la Panera, mentre que a l’Antorxa hi haurà un servei de dutxes i consigna cada dia, a més de les cinquanta hamaques per a emergència quan el Jericó completi l’aforament, on estan reservades vint-i-cinc de les setanta places per als temporers.

Freixanet va dir que també oferiran un servei d’entrepans. A més dels dos tècnics de l’Ereta, han contractat tres persones que s’encarregaran d’atendre els temporers que pernocten al carrer i gestionar l’espai de l’Antorxa. “L’espai de l’Ereta està en funcionament des de dilluns passat i el de l’Antorxa començarà el pròxim 8 de juliol”, va indicar Freixanet, que va recalcar que aquesta era una mesura “d’urgència i provisional per aquest any” i va avançar que el 2020 “el prepararem amb més antelació”. Freixanet va criticar que l’anterior govern del PSC no preparés cap pla per atendre els temporers malgrat ser una “situació d’emergència”. Per la seua part, Cairol va afirmar que l’espai de l’Ereta funcionarà fins al 31 d’octubre, mentre que el de l’Antorxa ho farà “fins a començaments de setembre”. També va precisar que el 65 per cent dels temporers que vénen a Lleida tenen papers i que el 48 per cent disposen de permís de treball.

Augment de la seguretat i més il·luminació als Camps Elisis La instal·lació del centre d’atenció a temporers a l’Antorxa ha provocat inquietud entre els veïns de Cappont. No obstant, la presidenta veïnal, Veni Ros, va fer una crida a la calma i va assegurar que la Paeria prendrà “les mesures de seguretat necessàries perquè no hi hagi incidents. Va afegir també que “ens ha sorprès la ubicació que s’ha decidit del centre d’atenció de temporers a l’Antorxa, però entenem que ha estat una solució d’emergència i ens han assegurat que hi haurà seguretat privada i de la Guàrdia Urbana les 24 hores a l’entorn de la instal·lació i es millorarà la il·luminació”.

El centre d’atenció a temporers a l’Ereta està en funcionament des de dilluns passat.

El centre d’atenció a temporers a l’Ereta està en funcionament des de dilluns passat.MAITE MONNÉ

El centre d’atenció a temporers a l’Ereta està en funcionament des de dilluns passat.

El centre d’atenció a temporers a l’Ereta està en funcionament des de dilluns passat.MAITE MONNÉ

tracking