SEGRE

VEÏNS MEDI AMBIENT

Un local de Lleida, embossat per l'abocament de 500 kg de tovalloletes

Un empresari denuncia que “és per la negligència dels habitatges superiors” || Els lleidatans van tirar l’any passat 241 tones d’aquests residus al bany

Fa un parell de dies que operaris desembussen les canonades de tovalloletes humides

Fa un parell de dies que operaris desembussen les canonades de tovalloletes humidesMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un empresari va denunciar ahir que les canonades del seu negoci, situat a la Bordeta, “estan embussades per l’acumulació de fins a 500 quilos de tovalloletes humides, bastonets de les orelles i burilles que tiren pel vàter els veïns dels tres habitatges situats a sobre del local, encara que ells ho neguen”. Fa dos dies la companyia d’assegurances va començar a desembussar les canonades “i ja han recollit 300 quilos d’aquests residus” i va afegir que “encara queden dies de feina i la previsió és que en treguin fins a 500”. Va afirmar que el problema “va començar a ser permanent fa tres anys” i “en una altra ocasió la companyia ja ha hagut de buidar les canonades, la qual cosa obliga a aixecar el terra”. Va explicar que un altre negoci veí “va haver d’aixecar el terra pel mateix fa tres anys i ara haurà de tornar a fer-ho”.

“És un problema que la comunitat de veïns no admet i ens diuen que la culpa és nostra”, va manifestar, i va assegurar que “davant la complicada situació, tinc la intenció de vendre el local i traspassar l’empresa”. Va afirmar que “hi ha una falta de conscienciació ciutadana, que continua tirant pel vàter residus que no han d’anar a parar a les canonades”. Precisament, a la depuradora de Lleida es van recollir l’any passat 240,9 tones de tovalloletes humides, plàstics, burilles, tampons i preservatius que es van tirar indegudament al vàter, segons dades d’Aigües Lleida. Aquests residus han de llençar-se a les escombraries, ja que no són biodegradables, generen un gran problema en el procés de depuració de l’aigua i causen avaries a la maquinària, a més de grans costos.

Una pasta difícil de netejar

Les tovalloletes provoquen problemes a les canonades i a la depuradora, ja que no es descomponen en contacte amb l’aigua. 

Un operari netejant la canonada

Un operari netejant la canonadaMAGDALENA ALTISENT

Una pasta difícil de netejar

Una pasta difícil de netejarMAGDALENA ALTISENT

tracking