SEGRE

LABORAL COSSOS DE SEGURETAT

Suspès un any un guàrdia urbà de Lleida per fer d'advocat en horari laboral

L’afectat, que ha recorregut, afirma que “tot és fals” i que és perseguit al guanyar plets a la Paeria || Es tracta de la sanció mínima per vulnerar incompatibilitats

Imatge d’arxiu de la caserna de la Guàrdia Urbana.

Imatge d’arxiu de la caserna de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La prefectura de la Guàrdia Urbana ha sancionat un agent amb una suspensió d’ocupació i sou durant un any per haver vulnerta la llei d’incompatibilitats a l’exercir d’advocat mentre estava de servei. Segons la informació facilitada per diverses fonts a SEGRE, l’expedient es va obrir arran que els Mossos d’Esquadra van notificar que l’afectat, que és cap, havia anat a prestar assistència lletrada a una persona portant l’uniforme de la Guàrdia Urbana. La llei de Policies Locals tipifica com a falta molt greu “l’incompliment de la normativa sobre incompatibilitats”. També especifica que per aquest tipus de faltes hi ha dos possibles sancions: la separació del servei o la suspensió de funcions i de sou per més d’un any i per menys de sis. Malgrat que és el mínim previst en aquest cas, és un dels càstigs més importants aplicats a un agent de la Urbana des de fa anys. La resolució ja s’ha notificat a l’agent, que l’ha recorregut per via administrativa, segons va explicar ell mateix aquest diari. En aquest sentit, va afirmar que el contingut de l’expedient que ha derivat en aquesta sanció “és tot fals”. Va detallar que a banda de la falta molt greu per la incompatibilitat també li n’han imposat una altra per no haver informat els superiors de qüestions que haurien de conèixer, i va reiterar que “les dos són falses”. Va apuntar que si, com és molt probable, se li desestima el recurs, anirà a la via judicial.

Segons la seua versió, l’únic motiu d’aquesta sanció “és l’animadversió que té la prefectura de la Guàrdia Urbana cap a la meua persona”. “Per a ell no hi ha res pitjor que un dels seus treballadors pledegi contra la casa”, va afegir, i va assenyalar que ha guanyat els últims recursos judicials que ha presentat contra l’ajuntament representant altres agents. També va subratllar que la instrucció d’aquest expedient sancionador no ha anat a càrrec de cap comandament de la Policia Local de Lleida, sinó del subinspector de la Guàrdia Urbana d’Altafulla. Va dir que és el primer cop que es recorre a un instructor extern i que aquest subinspector “és famós a Tarragona per haver imposat sancions considerables”.

tracking