SEGRE

Identificades i denunciades tres persones per arrencar la pancarta de la Paeria en suport als polítics presos

Miquel Pueyo ha anunciat que l’Ajuntament de Lleida denunciarà els fets per depurar responsabilitats || Tots ells són residents al Barcelonès i han participat en més d’una desena de fets similars arreu de Catalunya

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria s'ha despertat aquest dilluns al matí amb la pancarta en suport als polítics independentistes presos arrencada parcialment. Es tracta d'un acte vandàlic i s'haurien identificat i denunciat a tres persones del Barcelonès que ja haurien participat en una desena d'actes similars arreu de Catalunya.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat que la Paeria denunciarà els fets, que han passat aquesta matinada passades les tres de la matinada. L'agent responsable de la custòdia del Palau de la Paeria ha observat com dos homes, que manipulaven una perxa, intentaven despenjar la pancarta, mentre un tercer enregistrava l’acció amb un telèfon mòbil. Davant dels fets l'agent els ha requerit aturar la seva acció, els ha pres la perxa i els ha retingut fins que han arribat al lloc dels fets més dotacions policials. Els tres homes identificats han intentat evitar l’acció de la Guàrdia Urbana i s’han enfrontat als agents, actitud que només han deposat davant la superioritat numèrica. Els identificats, per la seva banda, han negat a SEGRE qualsevol tipus de violència o confrontació amb els agents. Finalment aquests els han pogut identificar. 

Es tracta de la pancarta situada a la façana de l'avinguda Blondel que el govern municipal va penjar el passar 1 de juliol després de l'aprovació del cartipàs municipal. S'hi llegia "Llibertat presos polítics i exiliats" en català i en anglès al costat d’un llaç groc. A aquesta pancarta se li va sumar també un llaç groc a la façana de la plaça Paeria que el govern va col·locar a mitja tarda, coincidint amb la ja tradicional quedada dels Cantaires de Ponent.

Arrenquen la pancarta de la Paeria en suport als polítics presos

Arrenquen la pancarta de la Paeria en suport als polítics presosITMAR FABREGAT

alt

Arrenquen la pancarta de la Paeria en suport als polítics presos

tracking