SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Surt de la presó la mare del nadó maltractat a Lleida al sospitar-se només del pare

La dona ha sortit en llibertat amb càrrecs al sospitar-se que l’autor va ser el pare || El petit continua en estat molt greu

Els detinguts van passar a disposició el 23 d’agost.

Els detinguts van passar a disposició el 23 d’agost.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida ha dictat l’excarceració de la mare que va ser detinguda al costat de la seua parella per maltractar el seu nadó de tot just 20 dies. La dona, de 33 anys i nacionalitat colombiana, va ingressar a la presó el 23 d’agost passat després de passar a disposició judicial. Tanmateix, la investigació ha permès aclarir que el principal sospitós dels maltractaments al nadó és el pare, segons van informar fonts properes al cas.

El nadó, que ha complert un mes, porta hospitalitzat des del dia 14 d’agost i ahir continuava en estat extremament greu a l’UCI del Vall d’Hebron de Barcelona. Està en coma induït i pateix serioses lesions neurològiques, a més de fractura de clavícula i múltiples hematomes.

El menor, que ha complert un mes, pateix lesions neurològiques i es troba en coma induït

La parella, de 39 i 33 anys, va ser detinguda el dimecres 21 a Barcelona a causa de les evidents sospites que el nen havia patit maltractaments. En la seua declaració davant de la jutge van mantenir la seua innocència i van afirmar que les lesions del seu fill es devien a una caiguda accidental, però van caure en múltiples contradiccions. En un primer moment, el pare va afirmar que el petit va caure del cabàs quan viatjaven amb cotxe al no haver-li posat el cinturó de seguretat. Tanmateix, posteriorment, va afirmar que el nen li havia caigut quan el tenia en braços i que ho havia ocultat a la mare.

Els investigats van portar el 13 d’agost al nadó a l’hospital Arnau de Vilanova, que poc després va activar el protocol per maltractament infantil al sospitar que els problemes de salut que presentava podien haver estat provocats. A causa de la gravetat del seu estat, el menor va ser evacuat al Vall d’Hebron, on van ser arrestats. La Direcció General d’Atenció a la Infantesa i a l’Adolescència (DGAIA) es va fer càrrec de la tutela del menor.

El pare del nadó va ser denunciat per altres parelles per suposada violència domèstica. De fet, té un judici pendent per aquesta raó al jutjat penal 3 de Lleida. La mare té dos fills més d’una relació anterior.

tracking