SEGRE

El Centre Històric de Lleida vol més vigilància arran d'una agressió al president de la Plataforma del Pla de l'Aigua

Imatge d'arxiu de la plaça dels Gramàtics de Lleida.

El Centre Històric de Lleida vol més vigilància arran d'una agressióÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Plataforma del Pla de l’Aigua de Lleida, Josep Maria Muñoz, va denunciar ahir una agressió per part de membres d’una família conflictiva del barri. Segons van explicar fonts properes, els fets es van produir al migdia, quan el fill de la família va llançar objectes contra la terrassa del bar que regenta Muñoz a la plaça dels Gramàtics. Al recriminar l’acció al menor, el pare, segons la denúncia, va insultar i va agredir l’amo del local, moment en què va avisar la Guàrdia Urbana. El president del Pla de l’Aigua va haver de ser atès al CAP i va presentar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra en la qual també va sol·licitar una ordre d’allunyament respecte a aquesta família perquè no puguin atansar-se a ell ni al seu local.

Els veïns van assenyalar que aquestes famílies han estat denunciades en reiterades ocasions per amenaces i coaccions cap a la resta de veïns, a més de la situació de “desemparament” que denuncien que viuen els menors que estan a càrrec seu. Així mateix, van afirmar que fa poc es van reunir amb la Paeria per informar-los de la situació de conflictivitat que viu el barri i que pròximament demanaran una nova trobada amb els responsables de seguretat per tal d’exigir més vigilància i que es faci un seguiment d’aquestes famílies. “Tots tenim dret a un habitatge digne, però aquestes famílies no poden mensprear la convivència del barri”, van assenyalar en aquest sentit els veïns, que van insistir que fa temps que viuen en aquesta situació.

Els veïns demanen solució a la “inseguretat”

Som Veïns, entitat que agrupa veïns del Centre Històric de Lleida, va registrar el juliol passat més de sis-centes firmes a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana per demanar una actuació a la Paeria, amb la qual es va reunir a començaments d’agost. En aquesta trobada, els veïns van alertar que “la situació d’inseguretat, incivisme i tràfic de drogues” al barri és “insostenible”. L’ajuntament es va comprometre a fer reunions periòdiques i avaluar algunes de les peticions dels veïns, com la descentralització dels serveis socials.

tracking