SEGRE

POLÍTICA ECONOMIA

Guerra total entre PSC i govern pels comptes de la Paeria i l'EMU

Larrosa insta Pifarré a dimitir com a edil d’Hisenda per “incapaç” i “irresponsable” || Freixanet veu un “insult” l’acusació i ratifica les dades que van donar dilluns

Imatge del ple del juliol passat.

Imatge del ple del juliol passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió municipal d’Economia va ser escenari ahir d’una guerra total entre el PSC i l’equip de govern, i més concretament entre l’exalcalde i ara cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, i la tinent d’alcalde d’Hisenda, Montserrat Pifarré. El conflicte va sorgir, segons Larrosa, quan va demanar a Pifarré que posés sobre la taula les presumptes irregularitats a l’Empresa Municipal d’Urbanisme que va citar a la roda de premsa de dilluns passat sobre la situació econòmica de l’ajuntament. Larrosa va destacar que l’EMU està auditada i subjecta a diversos controls i que Pifarré va ser “incapaç” de respondre. “No sabia el que estava dient”, va afirmar Larrosa. D’aquesta manera, va demanar explicacions sobre l’estat d’execució del pressupost, després que Pifarré manifestés que l’anterior govern n’havia gastat el 77%. “L’interventor ha aclarit els criteris de comptabilitat pública i, d’acord amb aquests, el nivell d’execució a dia 30 de juny era del 41%, per la qual cosa hem demanat a Pifarré que rectifiqués, i ella s’hi ha negat”, va indicar Larrosa. “Al ple demanarem la dimissió com a edil d’Hisenda perquè no està capacitada per assumir aquesta responsabilitat i fa declaracions irresponsables que generen alarma”, va concloure. La tinent d’alcalde Jordina Freixanet va respondre en nom del govern donant el seu total suport a Pifarré. Va explicar que les xifres d’execució de despesa que van donar dilluns són les ja autoritzades, que és el 77%, i no les obligades. Sobre l’EMU, va dir que Pifarré va parlar de “presumptes irregularitats que han portat a demanar una auditoria, i ho va dir en nom del govern”. Freixanet va insistir que “no vull entrar en el joc del desprestigi personal i l’insult, crec que hi ha límits”. “Tractar algú d’incapaç és un insult, no estem al Congrés ni al Parlament”, va afegir, i va subratllar que “ens preocupa aquest vocabulari, encara que només ha estat el modus operandi del cap de l’oposició, no de la resta d’edils del PSC”.

Polèmica per la contractació d’un assessor que no té el nivell A

La comissió també va viure una altra polèmica arran que el govern presentés una proposta d’“interpretació” del cartipàs per contractar un assessor d’alcaldia que no és del grup A1 ni A2 (amb titulació universitària), quan són els únics que figuren en les retribucions fixades per als càrrecs de confiança. El PSC va acusar ERC i JxLleida de “cinisme polític”, perquè fa un any van rebutjar aquesta excepció quan Fèlix Larrosa va accedir a l’alcaldia i la va demanar per contractar la persona que volia com a cap de comunicació, Freixanet va respondre que el cap de comunicació és responsable d’una àrea, i per això l’actual cartipàs preveu que ha de ser nomenat pel ple, però que un assessor no té responsabilitat sobre ningú i que cap llei no obliga que hagi de ser del grup A.

tracking