SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Vint anys de presó per a l'home que va assassinar una funcionària al carrer Acadèmia de Lleida

El jurat popular va declarar culpable d’un delicte d’assassinat Jordi Lanuza, que va conèixer la víctima quan li va instal·lar fibra òptica || Li imposen 5 anys més de llibertat vigilada i 80.000 € d’indemnització

Jordi Lanuza, durant el judici a l’Audiència per aquest assassinat.

Jordi Lanuza, durant el judici a l’Audiència per aquest assassinat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vint anys de presó i cinc més de llibertat vigilada per assassinat. Aquesta és la condemna que l’Audiència de Lleida ha imposat a Jordi Lanuza, l’home que va matar la funcionària d’Educació Amparo Soler Betés, de 61 anys, al seu habitatge del carrer Acadèmia de Lleida el 17 de febrer del 2017. Un jurat popular el va considerar culpable d’assassinat. Lanuza també haurà d’indemnitzar els familiars de la víctima amb 80.000 euros.

El judici es va celebrar a l’octubre a l’Audiència de Lleida i es va allargar durant més d’una setmana. El jurat popular va considerar per unanimitat que l’instal·lador de fibra òptica era culpable “de matar la víctima quan aquesta no podia defensar-se”. Va basar el seu veredicte en les imatges de les càmeres de seguretat que van gravar l’assassí entrant i sortint de l’edifici, on va estar 34 minuts, just a la franja horària en què els forenses van establir l’hora del crim. Un altre element clau va ser que la víctima tenia sang amb el perfil genètic (ADN) de l’agressor a la butxaca posterior dels pantalons que portava quan la van trobar morta a casa.

L’ADN als pantalons de la víctima i les gravacions de les càmeres, claus per poder condemnar-lo

El jurat també va tenir en compte la declaració d’un veí que es va creuar amb Lanuza a l’escala i que va sentir com es tancava la porta del pis de la víctima, per la qual cosa la dona esperava l’assassí.

Així mateix, el jurat va assenyalar les diverses contradiccions de Lanuza durant el judici, atès que va assenyalar que al no obrir-li la víctima la porta es va quedar al replà, mentre que a la declaració davant dels Mossos d’Esquadra va dir que se n’havia anat. La víctima va rebre quatre punyalades al coll i no va poder oposar resistència, segons els forenses. Els Mossos creuen que el mòbil va ser econòmic i que Lanuza va robar els diners que la víctima tenia a casa. No és la primera vegada que és condemnat. El 2005, l’Audiència el va condemnar a cinc anys de presó per lligar i agredir la seua exparella.

La família de la víctima, satisfeta amb la pena imposada L’advocada que representa la família de la víctima, Marta Duró, es va mostrar ahir “molt satisfeta” amb la condemna imposada per l’Audiència i va recordar que era l’única part que va acusar per un delicte d’assassinat. Així mateix, va assenyalar que es tracta d’“una pena elevada”, ja que l’acusació particular va sol·licitar una condemna de 22 anys i mig de presó, semblant a la imposada. Cal recordar que, després del veredicte, la Fiscalia va modificar l’acusació, ja que sol·licitava inicialment per homicidi 15 anys i en va demanar finalment 21 per assassinat. La defensa va canviar la sol·licitud d’absolució per la pena mínima per assassinat (15 anys). Quant a la responsabilitat civil, Fiscalia va demanar una indemnització a la família de la víctima de 52.000 euros. L’acusació particular la va elevar a 150.000.

tracking