SEGRE

PRESSUPOSTOS SUBVENCIONS

La Paeria preveu 120.000 € per al World Padel Tour i el PSC ho critica

Larrosa denuncia que, en canvi, rebaixa gairebé un 50% l’ajuda a l’Aplec del Caragol || Acusa el govern d’incomplir l’acord amb Torre Salses i bloquejar el Morera

Imatge d’arxiu d’un partit del World Padel Tour.

Imatge d’arxiu d’un partit del World Padel Tour.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pressupost de la Paeria per a l’any que ve inclou a la partida de subvencions a entitats 120.000 euros perquè la ciutat aculli un torneig del World Padel Tour, campionat de pàdel professional que està considerat el més important del món. El cap de l’oposició i líder del PSC, Fèlix Larrosa, va criticar aquesta ajuda i va denunciar que contradiu el discurs del nou govern. “Només diuen que la Paeria no té diners i apareix una subvenció de 120.000 euros per a un campionat de pàdel”, va manifestar. El regidor d’Esports, Sergio González, va confirmar aquesta partida, però va precisar que “només és una previsió, no hi ha res confirmat”. Va assenyalar que la idea és que la ciutat pogués acollir el torneig cap al mes de maig, però va insistir que no està tancat i que depèn que altres institucions hi col·laborin.

Larrosa va contraposar aquesta ajuda amb el fet que “retallen a la meitat la subvenció per a l’Aplec del Caragol, que passa de 80.000 a 45.000 euros, quan és la festa més important de la ciutat després de les de Maig i de Tardor”. Va afegir que suprimeix l’ajuda fixa a la Banda Municipal i preveu pagar-li cada actuació “sense concretar quantes”. També va carregar contra el nou canvi del cartipàs del qual va informar aquest diari, i destaca que introdueix un nou càrrec de confiança d’assessor i apuja el sou al nou coordinador. “Qüestionem que sigui ètic”, va dir. Va considerar que el traspàs a la plantilla fixa dels tres directors d’equipaments culturals amaga un augment de càrrecs de confiança i va apuntar que se suprimeix el lloc de programador d’arts escèniques de l’Escorxador i la Llotja, que ara ocupa Llorenç Corbella. Finalment, va destacar que en inversions no hi ha ni un euro per al vial de Torre Salses, quan hi ha un conveni amb la promotora aprovat pel ple pel qual aquesta aporta 1,2 milions i es compromet a comprar finques municipals per 1,2. “És un incompliment flagrant de les obligacions de la Paeria”, va afirmar. Així mateix, va indicar que per al Morera només preveu 350.000 € propis sense consignar els fons que aporten Diputació, Cultura, Estat i la UE.

Cs i PP: “Es lamina l’oposició”

Els portaveus de Cs i PP, Ángeles Ribes i Xavi Palau, respectivament, van coincidir a qualificar de “vergonya” que divendres a la tarda se celebrés la primera reunió de la comissió d’Economia sobre el pressupost i el govern hagi fixat que el termini per presentar al·legacions acaba dilluns a primera hora. “S’impedeix que l’oposició pugui fer la seua tasca”, van afirmar, i van destacar que és contradictori amb el que el tripartit defensava a l’oposició. Palau va destacar que baixen la inversió i els ingressos quan les taxes han pujat.

tracking