SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Mor la dona atropellada per un xòfer drogat, que és empresonat

Acusat d’homicidi per imprudència greu, abandó del lloc i per conduir sense carnet || Admet que havia vingut a Lleida a comprar i consumir heroïna

El vehicle del conductor ara empresonat i, al fons, l’atenció a la víctima.

El vehicle del conductor ara empresonat i, al fons, l’atenció a la víctima.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La titular del jutjat d’Instrucció 1 de Lleida, en funcions de guàrdia, va decretar dimarts l’ingrés en presó provisional sense fiança per al conductor de 52 anys arrestat dilluns per atropellar a l’avinguda de Pinyana una dona, que finalment va morir hores després a l’hospital. La jutge li va prendre declaració durant vint minuts i va ordenar-ne l’empresonament pels delictes d’homicidi per imprudència greu, abandó del lloc dels fets, conducció sota els efectes de les drogues i conducció sense carnet per pèrdua de punts ni assegurança.

En la seua declaració, el detingut, veí de Mequinensa, va admetre que havia comprat i consumit heroïna. Fonts properes van assenyalar que era habitual que l’investigat vingués a Lleida a comprar droga. Així mateix, les mateixes fonts van assenyalar que el xòfer va ser detingut per la Guàrdia Urbana a l’estació d’autobusos quan es disposava a tornar a casa seua a Mequinensa.

La magistrada va ordenar l’ingrés a la presó, com havia sol·licitat la Fiscalia, davant la gravetat dels fets, les elevades penes de presó que podria afrontar i per risc de reiteració delictiva, ja que va admetre que agafava el cotxe malgrat no tenir el carnet per pèrdua de punts i que, quan ho feia, havia consumit drogues. Se li aplica la reforma del Codi Penal de delictes de trànsit, que castiga amb fins a quatre anys l’homicidi per imprudència greu i de sis mesos a quatre anys de presó l’abandó del lloc de l’accident, ja que està acusat per imprudència greu, la qual cosa eleva la pena.

Els fets van tenir lloc dilluns a les 12.20 hores, quan una veïna de Lleida de 79 anys va ser atropellada per un vehicle mentre creuava un pas de vianants sense semàfor a l’avinguda de Pinyana, a Balàfia. El conductor va parar el vehicle, però després va tornar a posar-lo en marxa i en les maniobres per apartar-lo, va passar per sobre de la dona, que jeia ferida de gravetat a la carretera. Va baixar del vehicle i va iniciar la fuga a peu. Diversos testimonis van ajudar a auxiliar la dona abans i després de l’arribada dels serveis d’emergències. Va ser traslladada en estat molt greu a l’hospital Arnau de Vilanova, on finalment va morir a última hora de dilluns.

tracking