SEGRE

EQUIPAMENTS INICIATIVES

La Paeria preveu que el parc de les Basses aculli un festival musical a mitjans de juny

Ha rebut l’oferta d’una empresa i convocarà un concurs si n’arriben més || El govern diu que aquest projecte quadra amb la seua voluntat i remarca que ha de ser un festival obert al públic familiar

El parc de les Basses està en desús des de l'any 2003.

El parc de les Basses està en desús des de l'any 2003.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parc de les Basses, en desús des del 2003, podria acollir un festival de música a mitjans de juny. I és que la Paeria estudia l’oferta d’una empresa per organitzar un esdeveniment musical al parc. Una portaveu municipal va afirmar ahir que “un dels objectius del govern és que Lleida torni a tenir un festival de música o un esdeveniment musical de gran envergadura” i va afegir que “això coincideix amb l’oferta que ha fet una empresa del sector del lleure per portar un esdeveniment d’aquest tipus a les Basses”, malgrat que no va oferir més detalls perquè el projecte no està encara tancat. No obstant, sí que va incidir en “la voluntat del govern que el festival sigui obert a tots els públics, fins i tot el familiar”. En tot cas, va subratllar que “com que, d’entrada, l’oferta quadra amb la voluntat del govern, estem oberts a treballar aquesta proposta”. Així mateix, va indicar que “per assegurar la lliure concurrència aquesta setmana es publicarà al Butlletí Oficial de la Província (BOP) l’anunci corresponent”, “i en cas que una altra empresa també hi vulgui optar, farem un concurs públic. Sigui com sigui, el resultat d’aquests concursos no hipotecaran els usos futurs” del parc, va remarcar.

Les Basses ja va ser la seu d’un festival musical, el Senglar Rock, entre els anys 2005 i 2008, que va deixar de celebrar-se oficialment perquè no era compatible amb la remodelació del parc (vegeu el desglossament). Tanmateix, la rehabilitació mai s’ha materialitzat, malgrat que s’han presentat diversos projectes, entre els quals fins i tot la instal·lació d’una superfície comercial vinculada amb l’esport. Les Basses va tancar el 2003, malgrat que ja feia més d’una dècada que havia deixat enrere l’època daurada dels anys setanta i vuitanta. La seua recuperació és una assignatura pendent des de l’última etapa d’Antoni Siurana com o alcalde. El projecte més mediàtic va ser l’acordat per PSC i CiU per habilitar un parc temàtic amb la marca dels Barrufets. Tanmateix, el canvi de criteri de CiU en el següent mandat va fer que quedés arxivat per falta de suports. Després es va optar per una alternativa més modesta de destinar les Basses a parc públic d’ús lúdic, esportiu i familiar amb càmping, però tampoc s’ha materialitzat. Mentrestant, el parc continua degradant-se i únicament la zona de pícnic s’utilitza amb certa regularitat els caps de setmana, encara que el moment àlgid és, sens dubte, per a la celebració del dia de la Mona.

El Senglar Rock celebrat del 2005 al 2008, el precedent Dos anys després del tancament definitiu de les Basses, l’ajuntament ja va intentar donar un nou ús al parc durant quatre anys (2005-2008), quan va acollir el festival Senglar Rock, al qual assistien milers de persones. Va arribar de Montblanc a Lleida per créixer, però a la quarta edició va tancar. La raó oficial va ser l’inici del procés de remodelació d’aquest espai històric de la ciutat, degradat des de fa anys i que revivia només durant tres dies per acollir els concerts i els campistes del festival. Però el motiu real per suprimir-lo va ser el cost que suposava per al consistori, uns 200.000 euros, un import elevat per a aquells temps de crisi. El dia que van anunciar que el Senglar Rock ja no se celebraria, la Paeria i l’empresa promotora es van comprometre a treballar en un nou format per al 2010 que continués sent “un referent musical”, però les Basses mai va tornar a acollir aquest festival ni cap altre.

tracking