SEGRE

SEGURETAT BALANÇ

La Urbana de Lleida va registrar 18 accidents de patinet l'any passat a la ciutat

Pueyo recorda que “hem passat de la fase pedagògica a la sancionadora” || Identifiquen 13 piròmans al disparar-se els focs de contenidor, amb 210 casos

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana va registrar l’any passat un total de divuit accidents en què hi va haver patinets elèctrics implicats, ja fos com a causants o com a víctimes. Aquesta xifra la va donar a conèixer ahir l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, després de la Junta Local de Seguretat. El primer edil també va recordar que “hem passat de la fase pedagògica a la fase en el seu cas sancionadora”. De fet, la Paeria ja ha imposat les primeres sancions als denominats vehicles de mobilitat personal (MVP). En aquest sentit, Pueyo també va assegurar que “la Urbana s’està trobant patinets que superen àmpliament els 25 km/h i arriben fins als 45 km/h, per la qual cosa no estem parlant d’MVP sinó de ciclomotors per als quals es necessita llicència”. Sobre aquest tema, va afegir que “serem durs amb les zones i horaris per on poder circular amb aquests vehicles, que no poden representar una amenaça per als vianants”. Una altra de les preocupacions que es van posar de manifest a la Junta Local de Seguretat va ser l’increment dels incendis de contenidor, amb 210 casos, xifra que va representar un perjudici econòmic de més de 120.000 euros. “No estem parlant d’una gamberrada, ens trobem davant d’un delicte”, va afirmar l’alcalde. L’any passat van identificar tretze piròmans, dels quals set van ser sorpresos in fraganti. Pueyo va assegurar que demanarà una reunió amb els jutges per abordar la situació d’aquestes persones. També va anunciar que demanarà patrulles conjuntes de Mossos i Guàrdia Urbana al Barri Antic.

Per la seua part, el recent tancament de la sala control dels Mossos a Lleida ha suposat l’alliberament de 57 policies a Ponent, dels quals 39 han estat destinats a la capital del Segrià, segons va informar Jordi Jardí, director d’Administració de Seguretat de la Generalitat. Pel que fa als delictes sexuals, Jardí va assegurar que van augmentar un 12% les denúncies, “la qual cosa demostra que les dones són cada vegada més valentes per anar a denunciar”. També va sentenciar que “el nivell de seguretat de la ciutat de Lleida és extraordinari”.

Imatge de la Junta Local de Seguretat ahir a la Paeria.

Imatge de la Junta Local de Seguretat ahir a la Paeria.ERIC FISCHER

tracking