SEGRE

Salut xifra en 16 els residents de la Sant Josep morts pel virus i UGT en 26

Segons el departament, durant la pandèmia hi ha hagut 21 morts al centre però, d'acord amb les proves, xifra en 16 les morts per coronavirus. Malgrat això, UGT es referma en que són 26 les víctimes en aquesta residència.

Imatge de l’exterior de la llar de Sant Josep.

Imatge de l’exterior de la llar de Sant Josep.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La residència Sant Josep de Lleida va registrar ahir dos víctimes mortals més per coronavirus, de manera que se sumen un total, segons Salut, de 16 defuncions des de l’inici de la pandèmia, a més de comptar amb una desena de treballadors infectats. Malgrat això, UGT reitera que són 26 los víctimas en esta residencia. Una situació que ha comportat que la residència s’hagi convertit en un dels principals focus del coronavirus a la província, la qual cosa ha provocat que el sindicat UGT exigeixi als responsables del centre que desinfectin “de forma periòdica la residència per evitar més contagis”.

Segons el departament de Salut, durant la pandèmia hi ha hagut 21 morts al centre però, d'acord amb les proves, xifra en 16 les morts per coronavirus, dos s'han d'acabar de determinar i els altres 3 residents han mort per altres causes.

Segons va informar Salut, fins ahir hi va haver 240 contagiats i 83 morts, cinc més que dissabte, a les residències lleidatanes. Paral·lelament, les mateixes fonts van precisar que no els consta que des del centre s’hagi traslladat onze residents a Anglesola ni que estigui previst fer-ho, malgrat que així ho va anunciar el conseller d’Assumptes Socials, Chakir el Homrani, el dia 6. Precisament, dotze persones d’avançada edat que estaven ingressades a l’hospital sociosanitari Hestia de Balaguer van ser traslladats ahir a la residència d’Anglesola on s’estaran durant les properes setmanes, fins que finalitzi la crisi del coronavirus. Es tracta de pacients estables que no estan infectats pel Covid-19.

L’alcaldessa d’Anglesola, Carme Miró, va assegurar que “són persones sanes, que no han tingut contacte amb persones infectades pel Covid-19 ni tenen símptomes de la malaltia”. Per la seua part, l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va precisar que el trasllat es fa “per guanyar espai per atendre possibles pacients de coronavirus”.

tracking