SEGRE

TRIBUNALS DILIGÈNCIES

Arxiven el cas de la retirada de dos banderes espanyoles a l'ajuntament de Lleida

Fiscalia tanca la investigació perquè no s’ha pogut identificar els autors || Es va produir en una protesta per la inhabilitació de Torra i Ciutadans ho va denunciar

Moment en què van despenjar la bandera de la segona planta el passat 3 de gener.

Moment en què van despenjar la bandera de la segona planta el passat 3 de gener.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia ha arxivat les diligències d’investigació penal incoades per la retirada de les banderes espanyoles de la façana de Blondel de la Paeria el passat 3 de gener durant una concentració contra la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. El cas es va obrir després de la denúncia que va interposar el grup municipal de Ciutadans. El Ministeri Fiscal va obrir una investigació i va sol·licitar un informe als Mossos d’Esquadra per provar d’identificar els autors. Tanmateix, la policia catalana no ha pogut identificar les persones que van dur a terme l’acció, per la qual cosa la Fiscalia ha arxivat les diligències.

Ciutadans demanava que s’indagués com i qui va arriar la rojigualda de la segona planta de l’ajuntament i va despenjar la de la terrassa de la quarta el dia 3 de gener a l’entendre que va incórrer en un delicte d’ofensa als símbols espanyols. Cs també demanava que s’investigués si la concentració i tall de l’avinguda Blondel del dia 3 estaven autoritzats i si la participació de càrrecs públics en manifestacions convocades de manera “irregular” podia ser constitutiva de delicte o infracció administrativa. També se sol·licitava que s’indagués “com pot ser que tres encaputxats accedissin a l’ajuntament quan hi havia mesures addicionals de seguretat”, així com la possible responsabilitat de l’alcalde, Miquel Pueyo.

Es van despenjar les ‘rojigualdas’ que hi havia a la segona planta i la terrassa de la quarta planta

Dies després, el primer edil va afirmar en una comissió de Seguretat que “en tot moment hi ha hagut sempre a l’exterior de l’ajuntament i en un lloc privilegiat la bandera de l’Estat”. Miquel Pueyo va afegir que coneixia i que compliria amb “el règim de banderes que estableix la llei”, alhora que va acusar Ciutadans de voler “desfer-se d’un adversari polític per la via de la judicialització”, després que el grup municipal denunciés el cas a la Fiscalia, que ara l’ha arxivat.

tracking