SEGRE

URBANISME MOBILITAT

Set carrers principals passen a ser de vianants tots els caps de setmana a partir d'avui

Avingudes del Segre, Madrid, Francesc Macià, Joana Raspall i part de Fleming, Jaume II i Santi Companys

Canonge González, convertit en zona de vianants ahir a la tarda.

Canonge González, convertit en zona de vianants ahir a la tarda.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament va anunciar a última hora d’ahir que a partir d’avui tallarà el trànsit tots els caps de setmana de 10 del matí a 9 de la nit de forma indefinida en set de les principals artèries de la ciutat, mentre que convertirà en zona de vianants de forma permanent tres carrers del Barri Antic. La primera mesura afecta les avingudes Joana Raspall (antiga Alcalde Areny); Madrid; Francesc Macià; la del Segre fins a la bàscula municipal; Jaume II des del pont de la Universitat fins al dels instituts; Doctor Fleming des del carrer Magí Morera fins al passeig de Ronda; i Enginyer Santi Companys des del carrer Aubarés fins a la de Sant Paulí de Nola. La segona, als carrers Isabel II, Ballester i Canonge González, en les quals ja es va tallar la circulació de vehicles ahir i que fins ara eren zona de vianants tan sols a mitges.

El tall d’aquestes set artèries principals serà de 10 del matí a 9 de la nit els dissabtes i diumenges. La Paeria justifica aquesta mesura per donar prioritat als vianants impedint la circulació de vehicles i ho fa coincidir amb l’entrada de la fase 1 de la desescalada, assegurant que a causa de la crisi sanitària del coronavirus s’ha reduït la circulació de vehicles a la ciutat.

Fonts municipals van precisar que en els propers mesos es podrien ampliar tant els carrers convertits en zona de vianants de forma definitiva com els que només ho seran els caps de setmana en funció de les repercussions d’aquesta mesura. Així mateix, no descarten modificar alguna d’aquestes decisions i que en algun tram es pugui tornar a permetre el pas de vehicles si es comprovés que és necessari. La mesura va ser presa amb urgència per l’ajuntament després d’aprovar el Govern central la desescalada a la fase 1 de la regió sanitària de Lleida.

D’altra banda, el consistori també va anunciar que ha desactivat els botons dels semàfors que els ciutadans havien de prémer si volien creuar, amb l’objectiu d’evitar que puguin ser un focus de contagis de coronavirus. En total, se suprimiran una quinzena de botons, encara que l’ajuntament no va especificar si això comportarà que hi hagi freqüències de pas fixes per a vehicles i vianants.

Els semàfors que s’han vist afectats per aquesta mesura són els de l’avinguda Rovira Roure amb el passeig Onze de Setembre; Rovira Roure amb avinguda de Pinyana; camí de Montcada amb Pinyana; carretera Ll-11 amb Copa d’Or; avinguda de Miquel Batllori amb el carrer Josep Irla; Cos i Gayón; carrer Príncep de Viana al costat del pont; pont Príncep de Viana a l’encreuament amb camí de Granyena; avinguda Victoriano Muñoz amb Camí de Picos; Victoriano Muñoz amb l’Ll-11; plaça Sant Francesc; pont de Pardinyes amb Granyena; el del cementiri; avinguda de Madrid amb carrer Tofol; Rovira Roure amb l’accés a Agrònoms, i el d’església de Montserrat.

La zona blava tornarà a ser de pagament a partir de dilluns vinent

La Paeria tornarà a cobrar la zona blava a partir de dilluns vinent. Així ho assegura el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, en una resposta per escrit a una pregunta que va formular el Partit Popular sobre aquest punt. “Si dilluns entrem en fase 1, reprendrem el servei d’estacionament regulat en les mateixes condicions amb el qual el vam retirar”, diu Castro en la resposta. Una decisió que va ser corroborada pel responsable de l’empresa a càrrec dels parquímetres de la ciutat, Eysa, José Luis Gonzalo. En el ple del març, el govern va aprovar suspendre el cobrament de les taxes municipals, entre aquestes la zona blava, mentre durés l’estat d’alarma.

tracking