SEGRE

L'oposició critica privatitzar el control del frau fiscal

PSC i PP diuen que el govern fa el contrari que el que prometia || Igual que Cs, veuen exagerats els possibles ingressos

Vista de la seu municipal d’Hisenda a la plaça Sant Francesc.

Vista de la seu municipal d’Hisenda a la plaça Sant Francesc.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El concurs convocat per la Paeria per privatitzar durant dos anys el control del frau en tres impostos municipals ha provocat les crítiques de l’oposició, que recorda que els socis de l’actual govern (ERC, JxCat i Comú) eren partidaris de municipalitzar serveis i no privatitzar-los. El concurs preveu que el consistori ingressi 4.836.836 euros per possible frau en l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), en la taxa d’aprofitaments especials i en l’impost d’instal·lacions i obres (ICIO). L’informe del concurs preveu l’empresa que s’encarregui d’aquest servei percebrà 1.015.735,61 euros pel seu treball, prop de 900.000 en concepte d’un 15% del total com a retribució, i la resta per les pròrrogues d’expedients oberts en aquest període. La regidora del PSC Begoña Iglesias va recalcar que “la fiscalització tributària és l’ànima de l’administració i si es privatitza fa que perdi autoritat, nosaltres no ho hauríem fet mai”. Va recordar que els anteriors governs del PSC “quan venien campanyes fortes de recaptació de tributs reforçaven l’àrea econòmica i el que s’hauria de fer és invertir més en aquest departament en lloc que una empresa faci aquesta feina”.

Va afegir que això “desautoritza el treball dels empleats municipals i és un problema ideològic, perquè tant ERC com el Comú advocaven per la municipalització de tots els serveis quan estaven a l’oposició i ara els privatitzen i apugen les taxes”. Per la seua part, la portaveu del grup de Cs, Ángeles Ribes, no va criticar la privatització, ja que “nosaltres sempre hem cregut en la col·laboració publicoprivada i ens consta que al departament de Tresoreria els faltava recursos per fer totes les inspeccions tributàries”. No obstant, sí que va posar en dubte la quantitat que es preveu recaptar amb aquesta acció. “Ens falta més informació sobre això, però dubto que el que diuen que es recapti es faci efectiu, perquè algunes empreses que deguin aquests tributs pot ser que ja hagin tancat o estiguin en concurs de creditors.” Així mateix, va recalcar que “la lluita contra el frau és de tots”. 

Més contundent va ser el portaveu del PP, Xavi Palau. “És caòtic, perquè no sabem d’on sortiran els cinc milions que diuen que recaptaran i ara volen ofegar comerços i empreses en plena crisi”, va destacar. D’altra banda, Xavi Palau també va criticar que el govern “passi de voler municipalitzar-ho tot a privatitzar-ho, és [el tripartit] la Paeria del cobrador del frac”.

tracking