SEGRE

La festa il·legal que va ser un dels focus es deslliura d'una sanció

Imatge aèria de Lleida des del barri de Cappont.

Imatge aèria de Lleida des del barri de Cappont.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els principals focus de contagi en l’última setmana han estat la ja famosa festa d’aniversari celebrada en un domicili particular de Lleida ciutat en què van participar vint persones, quan a la fase 1 només se’n permet un màxim de deu, un geriàtric també de la capital, un parell d’empreses agroalimentàries i casos entre temporers de la campanya de la fruita. Quant a la festa, el fet d’haver superat el nombre màxim de persones autoritzat no ha comportat de moment l’obertura de cap expedient sancionador.

El motiu és que ni Mossos d’Esquadra ni Guàrdia Urbana van tenir constància de la seua celebració, sinó que aquesta va ser coneguda a posteriori pels professionals sanitaris al fer proves a diverses persones que hi havien participat i van donar positiu. El rastreig sanitari d’aquest focus va permetre determinar que quatre persones que eren portadores del virus van contagiar les setze restants. Salut no es planteja de moment denunciar aquesta festa.

La detecció de tots els focus també ha estat possible pel fet que tots els CAP de Lleida practiquen des de fa dos setmanes proves PCR a gairebé tots els pacients amb símptomes de poder tenir el virus. No obstant, la consellerida precisa que aquestes proves també s’han generalitzat a la resta de Catalunya i no hi ha hagut cap repunt com el de la passada setmana a la regió sanitària de Lleida.

tracking