SEGRE

Les perruqueries apressen Hisenda a rebaixar l'IVA i tornar a tributar al 10%

Els estands de perruqueria com el de la imatge van ser dels més freqüentats de la fira.

Els estands de perruqueria com el de la imatge van ser dels més freqüentats de la fira.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diferents associacions, entitats i marques del sector de la perruqueria han constituït l’Aliança per la Baixada de l’IVA al 10 per cent a les Perruqueries.

Porten vuit anys havent de tributar al 21 per cent i el sector recorda que la gran majoria de les activitats econòmiques a les quals es va aplicar una pujada, s’han anat beneficiant de rebaixes, i al·ludeixen als sectors de la cultura, els espectacles i el cine, les discoteques, les floristeries o els serveis funeraris, entre altres. Recorden que les perruqueries s’han estat enfrontant a dificultats des d’abans que arribés la pandèmia. De fet, apunten que l’any passat el sector va facturar un 0,7 per cent menys, i ara amb el Covid-19 s’han multiplicat els problemes.

Primer pel tancament forçós dels establiments per les mesures decretades pel Govern central per intentar frenar l’expansió del coronavirus. Però ara, la reobertura dels negocis és plena de dificultats. La desescalada va portar a instaurar la cita prèvia i estrictes mesures de seguretat amb la utilització de mascaretes, guants o gels hidroalcohòlics, entre d’altres, que es tradueixen en un increment dels costos.

Negocis en risc

Fonts del sector de les perruqueries de Lleida insisteixen que se senten ofeses davant altres activitats que han vist com recuperaven l’IVA del 10 per cent. Adverteixen que s’han unit per aconseguir suports en la causa i alerten que la seua situació és tan delicada que “necessitem lluitar fins al final perquè en cas contrari tancarem moltíssims negocis”, recordant l’impacte que tindrà sobre l’ocupació. De moment, han posat en marxa una campanya de difusió de les seues demandes a les xarxes socials i també als establiments.

tracking